Номинациите на режисьорската гилдия

12.01.2018 г.
Номинациите на режисьорската гилдияРежисьорската гилдия на Америка обяви номинациите за своите 70-ти награди. Грета Гъруиг най-после получи толкова очаквано си признание и ще се състезава за награда като режисьор на игрален филм за „Lady Bird” заедно с Гийермо дел Торо („Формата на водата“), Кристофър Нолан („Дюнкерк“), Мартин Макдона („Три билборда извън града“) и Джордан Пийл („Бягай!“).

Четирима от петимата номинанти дебютират като такива в Гилдията, докато Кристофър Нолан ще се "бори" за четвъртото си режисьорско отличие. При него обаче надеждата е това да се трансформира и в номинация за "Оскар", която досега му убягва като режисьор - досегашните му три номинации са в качеството му на продуцент и сценарист.

Пийл получи втора номинация и в категорията „Първи игрален филм“. Tук негови съперници са Уилям Олдройт („Лейди Макбет“), Тейлър Шеридан („Дивата река“), Ерън Соркин („Играта на Моли“) и Джереми Джаспър (музикалната драма „Patti Cake$“).
Джордан Пийл всъщност е четвъртият тъмнокож режисьор, номиниран за отличие на DGA. Грета Гъруиг също е рядко изключение като жена-режисьор.

Забележимо е отсъствието на Стивън Спилбърг с "Вестник на властта" - филм, който се очакваше да бъде основен играч в сезона на наградите, но не бе номиниран от професионалистите, като бе пренебрегнат и от актьорите, и от сцениристите, и от операторите, сега и от режисьорите. Биографичната драма влезе сред 11-те номинирани от продуцентите, но си отиде с празни ръце и от "Златен глобус".

Сред другите порязани очаквания са филмите "Най-мрачният час" на Джо Райт и "Призови ме с твоето име" на Лука Гуаданино.

Наградите ще бъдат раздадени на 3 февруари в популярния хотел „Бевърли Хилтън“ в Бевърли Хийлс, а водещ на церемонията ще е режисьорът Джъд Апатоу.
Copyright © 2024 Dir.bg.