Награди за монтаж ACE Eddies 2018

27.01.2018 г.
Награди за монтаж ACE Eddies 2018На върха на 68-мите награди за монтаж на дружеството на американските киномонтажисти (American Cinema Editors - ACE), които се проведоха вчерашния петък в Бевърли Хилтън, застанаха "Дюнкерк" в категорията драма, "I, Tonya" - черна комедия за шампионката по фигурно пързаляне Тоня Хардинг, и "Тайната на Коко" в категорията "анимация" - одата на Пиксар, посветена на Деня на мъртвите в Мексико.

Общият брой на категориите е 10, а ACE, подобно на други професионални награди, е добра основа за предсказване на победител на Оскарите - 23 от последните 27 години при монтажа. Лий Смит, монтажист на "Дюнкерк", надделя над "Формата на водата", монтиран от канадо-американеца Сидни Волински. При комедиите Татяна Ригел с "I, Tonya" изненадващо бе предпочетена пред "Зад волана" (Jonathan Amos и Paul Machliss) и "Три билборда извън града" (Джон Грегъри). Всъщност това са и петте номинации за монтаж при Оскарите.

В категорията за документални филми наградата взе биографичният "Jane", посветен на пионерните изследвания на шимпанзетата от приматоложката Джейн Гудал.

При телевизионните категории, за документалистика бе отличен "The Price of Victory" от поредицата "Five Came Back" на Netflix. Сред другите телевизионни победители в монтажа са сериалите "Историята на прислужницата" с пилотния си епизод "Offred" (категория "некомерсиална драма"), "Фарго" с епизод 8 от сезон 3 "Who Rules the Land of Denial?" ("комерсиална драма"), "Геният" на National Geographic, пилотен епизод ("минисериал или тв филм"), "Black-ish" на ABC с епизод 12 от сезон 3 "Lemons" (комедиен сериал) и "Curb Your Enthusiasm" на HBO с епизод 9 от сезон 9 "The Shucker" (некомерсиална комедия). За най-добре монтирана поредица без сценарий бе отличена новинарската "VICE News Tonight" на HBO, награден бе и студент от Държавния университет на Мисури.
Copyright © 2024 Dir.bg.