Майкъл Бей работи по следващите си два филма

08.03.2018 г.
Майкъл Бей работи по следващите си два филмаСпоред неназовани източници на "Варайъти", 53-годишният режисьор, продуцент и богат стар ерген Майкъл Бей работи по два нови свои проекта - “6 Underground” ("6 под земята") и “Robopocalypse” ("Робокалипсис").

6 Underground” е сценарий, написан в търсене на студио, от творческия тандем Рет Рийс и Пол Уърник ("Дедпул"). Той е в жанра екшън по тяхна оригинална идея и двамата ще бъдат изпълнителни продуценти. С производствената част, освен Бей, са се захванали от "Skydance Media" в лицето на продуцентите Дейвид Елисън, който е и изпълнителен директор на студиото, Дейна Голдбърг и Дон Грейнджър. Сюжетът се пази в тайна, а снимките започват през лятото тази година с идеята премиерата да се състои през лятото на 2019 г.

Дейвид Елисън е цитиран да казва: "През цялата си кариера Майкъл Бей е несравним по умението да създава глобални събития в киното. Изключително сме развълнувани от възможността да съберем един изключителен екип, като всеки ще привнесе във филма своя уникален стил и визия".

По втория проект - "Робокалипсис", Бей преговаря със Стивън Спилбърг, с когото иска отново да работи заедно, след като навремето Спилбърг го избра да режисира "Трансформърс". Бей търси помощта на ненадминатия майстор, за да е сигурен в успеха на новото заглавие, стъпващо по романа-фантастика на Даниел Х. Уилсън. Техно-трилърът е публикуван през 2011 г. и е вторият роман на американския автор, известен още като инженер на роботи и като телевизионен водещ, както и с комикси, графични романи и документални книги. Както може да се предполага, “Robopocalypse” развива сюжет за въстание на роботите.

Самият Спилбърг имаше намерение да режисира "Робокалипсис" още преди публикуването на романа, през октомри 2010 г., а през септември 2011 г. DreamWorks дори обявиха, че снимките започват в началото на 2012 г. с вече готов сценарий и премиерата е през 2013 г. Както е известно, това не се случи - причината бе натовареният график на Спилбърг с други проекти. Той заявяваше, че винаги е мечтал лично да режисира “Robopocalypse”, но не успява да намери време за това.

Сега сътрудничеството между двамата изглежда перфектното съвпадение, за да се осъществи тази фантастика на голям екран.
Copyright © 2024 Dir.bg.