Джеймс Макавой и Бил Хейдър в продължението на "То"

17.04.2018 г.
Джеймс Макавой и Бил Хейдър в продължението на Вече е известно, че Джесика Частейн приключи успешно преговорите за влизане в актьорския състав на хорър филма "It: Chapter Two", който New Line Cinema пуска на 6 септември догодина. Частейн ще е в ролята на Бевърли. Освен нея, в екипа се връщат Бил Скарсгард (Пениуайз), 16-годишната София Лилис изглежда също ще повтори ролята си (младата Бевърли Марш), канадският тийнейджър Фин Улфхард отново ще е на екран като младия Ричи и т.н.

Днешната новина на Варайъти е, че студиото е започнало преговори с две звезди - с номинирания за Златен глобус шотландец Джеймс Макавой ("Изкупление", "На парчета") и с номинирания многократно за "Еми" комедиант Бил Хейдър ("Тoтал щета", "Добрият великан"). Според източници на изданието, за Макавой студиото е предвидило ролята на порасналия Бил Денброу, станал писател - в първия филм Бил бе изигран от младия актьор Джейдън Либърхър, който може би отново ще се появи, според слуховете, и в продължението. За Хейдър е отредена ролята на диджея Ричи Тoзиър - за 39-годишния актьор това е възможност да покаже и драматичните си умения, при това съчетани с комедийния привкус на героя му.

Всичко е на твърде ранен етап, а и по сценария все още се работи от Гари Доберман, за да се твърди нещо със сигурност. Все пак, всички участници в преговорите не крият тяхното провеждане. Снимките се очаква да започнат през лятото, но все още няма дори избран оператор, както и локации. Кастинг директор е Рич Делиа, който носи професионални отличия и номинации от своята гилдия за филми като номинирания за Оскар "The Disaster Artist" (2017), номинираната в Сънданс драма "To the Bone" (2017), спечелилия 3 Оскара и три номинации "Клубът на купувачите от Далас" (2013) и др.

Според режисьора Андрес Мушети, той се надява да върне всички актьори от първия филм най-малкото за реминисцентни кадри, но върху това все още се умува. Миналогодишната лента бе адаптация на първата част от едноименния роман на Стивън Кинг, издаден през 1986 г., а “Chapter Two” е ориентиран към втората половина на книгата, в която персонажите се завръщат в родния си град години по-късно, вече пораснали, но отново се изправят срещу Пениуайз.

Миналогодишният хит направи 700 милиона долара по света.
Copyright © 2024 Dir.bg.