Ед Скрeйн ще е злодеят в "Господарка на злото 2"

18.04.2018 г.
Ед Скрeйн ще е злодеят в Продължението на "Господарка на злото", фентъзи от 2014 г., се обзаведе със злодей - той ще бъде изигран от 35-годишния английски актьор Ед Скрейн, когото светът познава не само от сериала "Игра на тронове", но и от "Транспортер: Ново начало" и особено от "Дедпул".

Преговорите между актьора и Disney са във финална фаза, съобщава Варайъти. Не са известни точни детайли за неговия персонаж.

Продуцент на продължението отново е Джо Рот, а сценарист - отново Линда Улвъртън, този път заедно с британския творец Джереми Батъруърт, известен като Джез (фантастиката "На ръба на утрешния ден"). В главната роля на Злодеида се завръща Анджелина Джоли, ще видим отново Ел Фанинг като Аврора, дъщеря на краля на човеците.

Носителят на два "Оскар"а за сценография Робърт Стромбърг няма да се завърне към режисьорския си дебют отпреди 4 години и вторият филм ще мине под управлението на норвежеца Йоаким Ренинг (Rønning, изписван още Рьонинг и Ронинг), този път без помощта на неговия творчески партньор и сънародник Еспен Сандберг. Ренинг придоби международна известност с миналогодишния фентъзи-приключенски хит "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" на Дисни, той ще прави (отново самостоятелно) и "Карибски пирати 6". Режисьорският му дебют бе уестърн комедията "Бандитки" (2006) на Люк Бесон, а сега работи основно по американски проекти - на тв мрежата ABC, проект на Paramount (заедно с брат си Андрю), проект на Amblin Entertainment и Universal за "Микро" по Майкъл Крайтън, библейския "Матусал" ("Methuselah") с Том Круз за Warner Bros. и др.

Все още не е напълно ясно дали новият филм ще бъде директно продължение на оригинала, стъпващ на приказките “Спящата красавица“ (1812 г., братя Грим) / "Спящата хубавица" ("La Belle au bois dormant", 1697 г., Шарл Перо) и на анимацията "Спящата красавица" от 1959 г. Историята в "Господарка на злото" бе за омагьосана зла фея, проклела инфантата за вечен сън, но разбрала, че само малкото момиче може да спаси кралството от опасния му владетел. Филмът счупи няколко боксофис рекорда и успя да събере $758.5 милиона долара.

Снимките на "Гoсподарка на злото 2" трябваше да започнат още този месец, но вероятно ще изчакат окончателен дотовор със Скрейн и окончателен сценарий, както и попълване на актьорския състав, определяне на оператор и др. За сценограф е привлечен французинът Патрик Татопулос, известен със специалните си ефекти за "Годзила" (1998) и като художник на "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" (2016), "Лигата на справедливостта" (2017) и други.

Сред текущите проекти на Скрейн са "Алита: Боен ангел" на Робърт Родригес и Джеймс Камерън, който трябва да излезе в края на тази година, и романтичната криминална драма "Ако Бийл Стрийт можеше да говори" на носителя на "Оскар" Бари Дженкинс, която още си няма премиерна дата.
Copyright © 2024 Dir.bg.