Екранизация на видеоиграта “Monster Hunter

12.05.2018 г.
Екранизация на видеоиграта “Monster Hunter”Германската филмова компания Constantin Film ще екранизира видеоиграта “Monster Hunter” - хита на японския разработчик "Capcom" за PlayStation. Бюджетът на екшън фентъзито е около 60 милиона долара, съобщава Варайъти, а снимките тръгват през септември тази година.

Студиото отново обединява усилия с екипа си от "Заразно зло" - звездата Мила Йовович, режисьора Пол Андерсън и продуцента Джереми Болт. Подобно на "Зaразно зло: Финалът", събрал $312 млн приходи, “Monster Hunter” ще се снима в ЮАР, около и в Кейптаун - най-южния град в Африка.

Шефът на "Constantin Film" Мартин Мошковиц (Martin Moszkowicz) съобщи в Кан, че компанията му работи и по рестарт на "Заразно зло", като един от вариантите е телевизионен сериал в търсенето на свеж и различен подход. Сигурно е само едно - че Андерсън няма да режисира отново. "Той направи 6 филма, спечелили 1.2 милиарда долара, отдаде 10 години работа. Той усеща, че е време да върви напред", каза Мошковиц.
За снимките по видеоиграта в ЮАР той каза, че е много доволен от филмовите екипи там, а и за европейците е лесно да са там - една и съща часова зона, редовни полети. "За нас това е много комфортна зона за продукции", добави Мошковиц.

Андерсън наскоро е написал нова версия на сценария за “Monster Hunter”, а разпространението на готовия филм е в зависимост от сключването на "глобална студийна сделка". Изключение от нея ще бъдат две територии - Германия и Швейцария, в които Constantin ще разпространява филма самостоятелно, в качеството си на най-голямата независима немска компания за производство и дистрибуция. Партньори на продуцентите ще бъдат една японска и една китайска компания, които ще инвестират свои средства в проекта освен собственото финансиране от страна на Constantin.

Специалните ефекти ще бъдат дело на "Mr. X" - канадска компания от Торонто, собственост на "Technicolor", работила и по франчайза "Заразно зло". Нейният изпълнителен директор Денис Берарди ще бъде кредитиран и като продуцент.

"Пол (Андерсън) е доказал себе си в правенето на стилни филми. Той може да накара един филм да изглежда добре, това зависи до голяма степен от визията му", изтъкна Мошковиц, рекламирайки в Кан бъдещата лента като една от най-стилните екранни адаптации на видеоигра.

"Заразно зло", както и “Monster Hunter”, също се базира на интелектуалната собственост на японците от "Capcom". Наскоро те се похвалиха, че играта “Monster Hunter: World”, която излезе през януари 2018 г., е бестселър за всички времена с продадени 7.9 милиона копия. Подобно на играта, филмовата екранизация се планира да стане франчайз с поредица от кино заглавия.
Copyright © 2024 Dir.bg.