Екранизацията на „Дюн“ ще е в две части

28. 05. 2018 г.
Екранизацията на „Дюн“ ще е в две частиТова е един от най-дългоочакваните филми, особено от режисьора на „Блейд Рънър 2049“. Дени Вилньов ще осъществи една от най-големите си мечти, екранизирайки култовия роман на Франк Хърбърт.

Всъщност „Дюн“ вече бе екранизиран от Дейвид Линч преди повече от 30 години и минава за може би единствения провал в кариерата му. Разбира се, новият филм ще е много различен, а и Вилньов има пълна свобода да прави каквото поиска, след големия успех на продължението на „Блейд Рънър“, отличено с две награди „Оскар“.

Точно в тази връзка режисьорът потвърди това, за което отдавна се говори – неговият филм ще е в две части. „Иска ми се да заснема двата филма едновременно, но това ще струва прекалено много пари. В крайна сметка решихме, че ще ги снимам един след друг“, споделя той.

Вилньов допълва, че се надява да започне подготовка за снимките „скоро“. Сценарият на Ерик Рот („Странният случай с Бенджамин Бътън“) е почти готов и в момента режисьорът нанася своите корекции по него.
Copyright © 2023 Dir.bg.