Снимките на "Господарка на злото" II тръгнаха

30.05.2018 г.
Снимките на Снимките на втората част на успешната продукция "Господарка на злото" (2014) са вече в разгара си. Локациите за снимачния процес включват Pinewood Studios и други, специално подбрани места в Обединеното кралство. Трикратната носителка на наградата „Златен глобус“ Анджелина Джоли и прекрасната Ел Фанинг отново вдъхват живот на Злодеида и принцеса Аврора – два от най-ярките образи както на анимационната класика "Спящата красавица" (1959), така и на цялата филмова идентичност на Disney.

Приключенското семейно фентъзи "Maleficent 2" отново ще разтърси публиката с непознатото минало, което се връща, за да разтърси настоящето на героите. Киноиконата Джоли за втори път ще се превъплъти в образа на Злодеида, който самата тя определя като „една от най-трудните роли“ в цялата й кариера още по време на снимките на първия филм.

Носителката на „Златен глобус“, номинирана за награда „Еми“ и трикратно номинирана за „Оскар“ Мишел Пфайфър се присъединява към актьорския състав като кралица Ингрид.
В продукцията ще вземат участие и номинираният за „Златен глобус“ Чиуетел Еджиофор и Робърт Линдзи ("Уимбълдън", 2004 г.). Към втората част на Господарката се присъединява и Харис Дикинсън ("Тъмна дарба") в ролята на принц Филип.

Режисьор на филма е норвежецът Йоаким Ренинг, който го прави по сценарий на Линда Улвъртън ("Алиса в страната на чудесата") - помагат й още двама сценаристи. Продуценти са Джо Рот и самата Анджелина Джоли.


Актьорите от първия филм, които се завръщат и във втората част, са Сам Райли (като верния помощник на Злодеида - Диавал), Имелда Стонтън (орисницата Нотграс), Джуно Темпъл (орисницата Тисълуит) и Лесли Манвил ("Невидима нишка") като орисницата Флитъл.

Втората част на „Господарка на злото“ продължава да изследва сложните взаимоотношения между Злодеида и бъдещата кралица, които ще създадат нови съюзи, но и ще се сблъскат с нови противници в стремежа си да защитят всички магически същества, които живеят по техните земи. Което обещава историята да бъде наистина вълнуваща.

Премиерата на първия филм буквално взриви световния бокс офис с приходи от над 750 млн. долара. Това беше и най-касовият дебют за Анджелина Джоли. В България, филмът постави нов рекорд за Анджелина и се класира на почетното второ място по премиерни приходи за 2014 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.