Започнаха снимките на новия "Топ гън"

31.05.2018 г.
Започнаха снимките на новия Том Круз обяви тази сутрин в туитър първия снимачен ден на продължението на популярния от 1986 г. екшън "Топ гън", като написа просто "#Day1". Името на новия филм е "Top Gun: Maverick".

Фотография е запечатила Круз в пълно бойно снаряжение на пилот от ВВС на САЩ. Актьорът с шлем в ръце се взира в очакващия го изтребител F-14 Tomcat, а върху снимката е поставен надпис "Почувствай нуждата" - референция към реплика от първия филм.


Продължението се развива в наши дни. В сюжета му асове-пилоти се състезават с високотехнологични дронове. Круз се връща в образа на летеца Маверик Мичъл и вече е инструктор към военноморските сили, но няма информация за участието на други актьори от оригиналната лента. Режисира Джоузеф Козински ("Забвение", "TRON: Заветът"). Засега локацията на снимките не е оповестена, оператор е чилиецът Клаудио Миранда ("Оскар" за "Животът на Пи", номинация за "Оскар" за "Странният случай с Бенджамин Бътън").

Джери Брукхаймър, работил и по първия филм, продуцира продължението заедно с Круз и Дейвид Елисън. Музиката е на същия композитор като в "Топ гън" преди 32 години - вече 65-годишния германец Харолд Фалтермайер, номиниран за Оскар за "Ченгето от Бевърли Хилс 2".

Американската премиера на "Top Gun: Maverick" е насрочена за 12 юли 2019 г., както и българската. Разпространението е на Paramount Pictures / Universal Pictures, в България филмът излиза от Форум Филм.
Copyright © 2024 Dir.bg.