Даниел Радклиф в нова постановка на Бродуей

07. 06. 2018 г.
Даниел Радклиф в нова постановка на БродуейДаниел Радклиф ще участва заедно с Чери Джоунс и Боби Канавали в пиесата „The Lifespan of a Fact“, която ще има своята световна премиера на Бродуей. Създадена по бестселър от 2012 г., пиесата ще бъде поставена от номинираната за „Тони“ режисьорка Лий Силвърман.

Написана от Джереми Карекен, Дейвид Мърел и Гордън Фарел, пиесата е базирана на книгата на Джон Д‘Агата и Джим Фингал, описваща тяхно журналистическо разследване за самоубийства на тийнейджъри в Лас Вегас. Всъщност Д‘Агата е автор на статия в Harper’s Magazine за самоубийството на тийнейджър, фактите по която трябва да бъдат проверени от Фингал.

Последният обаче установява някои грешки и неточности, поради което списанието отказва да публикува материала. Двамата започват обширна дискусия и поставят начало на кореспонденция, която продължава седем години. Впоследствие Д‘Агата пренаписва статията, която е публикувана в друго списание. А двамата с Фингал описват всичко покрай тази прословута статия в книга, където е публикувана и самата статия.

Радклиф ще играе Фингал, Канавали ще е в ролята на Д‘Агата, а Джоунс ще е шефката на Фингал. Първите представления на пиесата ще са през септември, а официалната премиера е на 18 октомври.

За Радклиф това ще е поредна изява на театралната сцена. Той участва в няколко постановки през последните седем години, но първата му роля на Бродуей бе в шумно коментираната постановка на „Еквус“.  
Copyright © 2024 Dir.bg.