Уинслет, Кийтън и Вашиковска в римейка на "Мълчаливо сърце"

18.07.2018 г.
Уинслет, Кийтън и Вашиковска в римейка на По обичайна холивудска практика, планира се американо-англоезична адаптация под формата на римейк на европейска продукция, в случая на датската драма от 2014 г. "Stille hjerte". Режисьор е Биле Аугуст, а филмът бе прожектиран в България в края на миналото лято, в съпътстващата програма на фестивала "Любовта е лудост" във Варна под заглавието "Мълчаливо сърце".

Режисьор на новата версия със заглавие "Blackbird" ("Черна птица") е изтъкнатият британски творец, роден в Южна Африка и израснал в Сирия и Чехословакия - Роджър Мичъл. Във филмографията му са наградени и номинирани от Британската академия, Кан, Европейската академия и др.  заглавия като "Нотинг Хил" (1999), "Майката" (2003), "Силата на любовта" (2004), "Уикенд по френски" (2013), "Братовчедката Рейчъл" (2017). Продуцент е Millennium Films, като Ави Лернер е сред изпълнителните продуценти.

Звездите Кейт Уинслет, Даян Кийтън и Миа Вашиковска са привлечени за участие в "Blackbird", чиито снимки ще започнат идния месец в Лондон по сценарий на 40-годишния датски автор Кристиан Торпе, написал и оригиналния филм. Кийтън ще бъде в ролята на неизлечимо болна майка, събираща фамилията за един последен уикенд заедно, преди да се самоубие. Уинслет и Вашиковска ще бъдат нейните дъщери.

В сюжета на "Мълчаливо сърце", майката Естер (в ролята - Гита Норби) страда от амиотрофична латерална склероза и планира евтаназия с помощта на съпруга си. Решението й обаче се оказва трудно изпълнимо, след като дъщерите й Сане (сръбската актриса Даница Чурчич) и Хайди изкарват на повърхността стари, прикривани десетилетия наред спорове, вражди и тайни.
Copyright © 2024 Dir.bg.