Новата киновселена на Сони: "SUMC"

11.08.2018 г.
Новата киновселена на Сони: Светът знае за киновселената на Марвъл, латентната засега "Dark Universe" на Юнивърсал и за усилията на Уорнър с героите на DC Comics, а днес става ясно, че в Sony Pictures имат вътрешно наименование за тяхна нова вселена: "Sony’s Universe of Marvel Characters", съкратено "SUMC" ("Вселената на Сони за персонажи на Марвъл"). Нейният старт е тази есен, в наалото на октомври, с излизането на "Венъм".

Очакваната адаптация по комиксите на "Marvel Comics" с автори Дейвид Микелайни и Тод Макфарлън не е просто опит да се въздаде справедливост към легендарния симбиот след бледото представяне на Тофър Грейс в неговата роля в "Спайдър-мен 3" (2007). Всъщност имаме високобюджетен залог от страна на Сони, по наблюдението на "Варайъти", че светът на Спaйдър-мен може да се развие във взаимообвързана поредица от супергеройски филми - и че това е антиконкурентна стратегия срещу Disney и Warner Bros.

С придобиването на Фокс от Дисни, Сони остана единственото мейджър студио извън "магическото кралство" с лицензионни права за образите на Марвъл. Fox отдавна имаше права за Фантастичната четворка и за Х-Мен, стълбовете на империята на Marvel, които сега - след многомилиардната магия на корпоративното поглъщане - ще могат да се допълват и взаимодействат с Капитан Америка, Железния човек и останалите герои от четата на Отмъстителите. Sony пък държат права, съгласно лицензионното им споразумение с Марвъл, за общо около 900 герои.

Възможен сценарий за развитието на "SUMC" е успешен старт на "Венъм", последван от продължения и самостоятелни филми с герои и злодеи, населяващи вселената на Спaйдър-мен. Сони вече обявиха плановете си за "Морбиус" с режисьор Даниел Еспиноса ("Признак на живот", "Секретна квартира") и Джаред Лето в главната роля, наеха и Ричард Уенк ("Закрилникът 2") да напише сценарий за Крейвън ловеца. Студиото разработва проекти още за Силк, Джакпот и Nightwatch. Някои от плановете се преработват в движение, например “Silver & Black” и "Black Cat" ще бъдат самостоятелни филми.

Санфорд Панич е човекът, който като президент на "Columbia Pictures" следи какво се случва със SUMC. "Искаме да сме верни на комиксите", казва той. "Спaйдър-мен е свързан с много персонажи; сред тях има злодеи, герои, антигерои... както и множество женски образи, които са автентични, оразмерени и крайно уникални".

В Сони планират да експериментират и с бюджетите и са отворени да пуснат и филми за по-зряла аудитория, подобно на "Логан: Върколакът" или "Дедпул". Анимацията през декември т.г. "Спайдър-мен: В Спайди-вселената" обаче не се счита за част от новата киновселена на Сони.
Copyright © 2024 Dir.bg.