Робърт Дауни готов за трети "Шерлок Холмс" през 2020

21.08.2018 г.
Робърт Дауни готов за трети Робърт Дауни мл. ще се върне на екран в образа на легендарния детектив след две години. За това намекна той в Туитър, загатвайки за скорошно начало на снимките на "Шерлок Холмс 3". В неделя, 19 август, актьорът качи gif-картинка със себе си в ролята на Холмс и текст "тренирам за лицето на Шерлок" ("Practicing my Sherlock face").

Вижте краткото видео.




Няколко дни по-рано Дауни публикува в Instagram профила си и кадър от продължението на първия филм - Шeрлок Холмс: Игра на сенки (2011).


В началото на този месец приключиха снимките на "The Voyage of Doctor Dolittle", в който Дауни играе ветеринаря, разговарящ с животните. Напълно възможно е следващият проект в работния график на актьора да стане именно трети филм "Шeрлок Холмс" - в графика на  Warner Bros. датата за премиера е 25.12.2020 г., като Джуд Лоу се завръща като верния приятел на ексцентричния детектив. Носят се слухове за включването и на Рейчъл Макадамс в каста, но най-голямата интрига е режисурата - Гай Ричи засега е изоставил франчайза. Затова пък сценарият, пазен в строга тайна, вече е готов под перото на Крис Бранкато, известен със сериали като "Ханибал" и "Наркос". Смята се, че действието в третия филм ще се развива 9 години след събитията във втория.

Оригиналът от 2009 година събра $524 милиона при бюджет от $90 млн благодарение на стила на Ричи и агресивния до нахалство подход към знаменития персонаж на Конан Дойл. Продължението от 2011 г. не остана по-назад и продаде билети за $545 млн.

Най-нетърпеливите фенове на Дауни ще го видят през април-май догодина в неозаглавения към този момент филм на Marvel/Disney за Отмъстителите ("Avengers 4" или работния вариант "Avengers: Infinity War - Part II") под режисурата на братя Русо - в ролята на Тони Старк / Железния човек. Българската премиера е на 26.04.2019.
Copyright © 2024 Dir.bg.