Зендея в игралния "Малката русалка" на Дисни

24.08.2018 г.
Зендея в игралния Днес се появиха информации с неназовани вътрешни източници, че Disney са поканили актрисата и певица Зендея Коулман за ролята на Ариел в игралния римейк на анимацията "Малката русалка" от 1989 г. Наскоро тя се изяви в "Спайдър-мен: Завръщане у дома". Към този момент не е известно дали Зендея е приела предложението, отсъстват и коментари от страните.

Класическото семейно фентъзи по приказката на Андерсен бе направено с $40 милиона, събра в боксофиса над $211 млн и се окичи и с два Оскара, за най-добра музика и най-добра песен, както и с "Грами" за песента "Under the Sea". Счита се, че именно този филм е вдъхнал живот на рисуваните проекти на Дисни, тъй като в предходните две десетилетия пълнометражната анимация на студиото е била комерсиално неуспешна. С "Малката русалка" започва ренесансът на Walt Disney Pictures, в резултат на който се появяват хитове като "Красавицата и звярът" (1991) и "Аладин" (1992).

Режисурата на римейка е поверена на Роб Маршал, който отдавна работи с Дисни и е направил за тях няколко филма ("Карибски пирати: В непознати води", "Вдън горите", предстоящия "Мери Попинз се завръща"). Над сценария се труди англичанката Джейн Голдман ("Звезден прах", "Жената в черно", "Kingsman: Тайните служби"), а музиката се композира от носителя на 8 Оскара - Алън Менкен, който сътвори нотите и на оригиналната анимация, и от Лин-Мануел Миранда - номиниран за "Оскар" за песен от "Смелата Ваяна".

Проектът още няма определена премиерна дата. В момента Зендея е заета със снимките на "Spider-Man: Far From Home", който очакваме и у нас в началото на юли 2019 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.