Тод Филипс срещу папараците: Зази Бийц в "Жокера"

24.09.2018 г.
Тод Филипс срещу папараците: Зази Бийц в Докато по улиците на Ню Йорк текат снимките на "Жокера" с Лорънс Шер зад камерата, папараци публикуват в интернет тонове нежелани работни снимки от снимачната площадка. Чудейки се как за се справи с това явление, битовизиращо и елементаризиращо очакваната криминална драма, режисьорът и сценарист Тод Филипс сам разпространи първа снимка на 27-годишната германско-американска актриса Зази Бийц в ролята на Софи Дюмонд от филма на DC. По-рано тази година тя бе номинирана за Teen Choice за превъплъщението си в изкусителната Домино от "Дедпул 2".

Филипс предприе тази тактика преди дни, когато публикува и как ще изглежда Хоакин Финикс в главната роля като коронован "принц на престъпността".
"На всяка крачка не можем да се разминем от папараци по цялата снимачна площадка", оплака се режисьорът в Инстаграм, цитиран от изданието The Wrap. "Направо се побърквам, като гледам отчайващо слабите им снимки! Така че, нека срещу тях сложим по-добри."

Бийц ще играе самотна майка, бореща се да оцелее в Готъм сити. На снимката на Филипс с поглед и жест е изведен акцентът на нейната борба, като тя придърпва яката на пуловер в убити цветове, прическата й е спортно-разпусната, а очите й изразяват дистанцираност и изтормозеност.



Счита се, че "Жокера", по-известен като Джокера още от "Батман" (1989), е вдъхновен от ноар-драмедията "Кралят на комедията" (1982) на Мартин Скорсезе по сценарий на покойния Пол Зимерман. В нея Робърт Де Ниро играе провалил се психически лабилен комедиант, който отвлича водещия на късно тв шоу, за да излъчи своя откриващ монолог пред национална аудитория.

Феновете на Батман обаче откриват паралели по-скоро към оригиналната история на Жoкера от самостоятелния графичен роман "Batman: The Killing Joke" от 1988 г. на английския писател Алън Мур, илюстриран за DC Comics от неговия сънародник Брайън Боланд. В тази история Жoкера също е провален комедиант, но принуден да се обърне към престъпността, за да свърже двата края, след като и бременната му съпруга е убита. Той започва с провалил се грабеж и постепенно се превръща в известен злодей.

Тъй като сюжетът на очаквания през октомври 2019 г. нов филм се пази в тайна, спекулациите около него са, че героинята на Зази Бийц - Софи ще има подобна роля, с възможна романтична връзка с Артър и неговата трагедия, довела го до нихилизъм.

"Жокерът" е описван като задълбочено изследване на образа в стилистиката на "предупреждаваща приказка" - Артър на Финикс е пречупен от съдбата и от бруталната действителност на Готъм, поради което разумът му се пречупва и го превръща в обект на възмездие от Батман.

Тод Филипс публикува и 30-секундно видео - тест на камерата, в което може да видим Хоакин Финикс с емблематичния за героя му грим. Видеото бе споделено преди дни и от официалния туитър-канал на Warner Bros.

Copyright © 2024 Dir.bg.