Тим Хил ще режисира нов филм за Спонджбоб

25. 10. 2018 г.
Тим Хил ще режисира нов филм за СпонджбобСлед като първите два филма за Спонджбоб спечелиха съответно 140 и 325 милиона долара - втория "Спонджбоб: Гъба на сухо" видяхме у нас преди три години - е време за трета част. Създателят на героя с квадратните гащи Тим Хил ще се завърне на режисьорския стол и ще подготви сценария. Новият филм е озаглавен „The SpongeBob Movie: It's a Wonderful Sponge“ и явно ще черпи вдъхновение от класиката на Франк Капра „Животът е чудесен“.

Точно като в този филм от 1946 г., Спонджбоб ще се върне назад в годините на своя живот и зрителите ще проследят историята на произхода за прочутата гъба, която живее дълбоко в океана. Ще видим как още малкият герой се запознава със своите приятели от Бикини Ботъм на един летен лагер.
Премиерата на новия филм е обявена за 17 юли 2020 г. (по-късно променена на 22 май същата година - бел.ред.).

Но още една новина ни развълнува още повече. Музиката във филма ще бъде дело на самия Ханс Зимър. Отличеният с „Оскар“ композитор планира да покани няколко големи имена, които да се включат в част от оригиналните песни.

Догодина Спондж Боб ще празнува своя 20-ти юбилей от началото на поредицата и затова новият филм ще бъде нещо много специално. Героите ще бъдат изцяло компютърно анимирани, а за ефектите ще се погрижи компанията Mikros Image Animation. Тя е работила по хитове като „Капитан Гащи“, „Малкият принц“ и продължението на „Гномео и Жулиета“ (2011) - "Sherlock Gnomes" (2018).
Copyright © 2024 Dir.bg.