Спилбърг продуцира Лина Дънам

30. 10. 2018 г.
Спилбърг продуцира Лина ДънамСъздателката на култовия сериал „Момичета“ започва работа по нов проект. Лина Дънам ще адаптира книгата „A Hope More Powerful Than the Sea: One Refugee’s Incredible Story of Love, Loss, and Survival“ (2017). Автор на книгата е Мелиса Флеминг, говорител на ООН.

Историята е вдъхновена от истински случай и разказва за Доа Ал Замел, сирийска бежанка, която поема с лодка от Египет за Швеция заедно с двете си деца. Те преживяват корабокрушение и дни наред живеят в открити води, преди да бъдат най-после спасени.

Стивън Спилбърг и Джей Джей Ейбръмс са продуценти на бъдещия филм. Явно и за двамата историята за сирийските бежанци е наистина важна, затова и са се обърнали към Дънам да подготви сценария. Прочутите режисьори са убедени, че тя ще сътвори нещо, което ще затрогне всички.

Наскоро бе премиерата на новия сериал на Дънам – „Къмпинг“ с Дженифър Гарнър в главната роля. Това беше последният проект, по който тя работи със своята партньорка Джени Конър. Двете направиха заедно сериала „Момичета“, но с финала му дойде и новината за края на тяхното сътрудничество. Но ето че Дънам се заема с нещо доста значимо и очакванията са тя да бъде и режисьор на новия филм.
Copyright © 2024 Dir.bg.