Задава се „Гладиатор 2“

02.11.2018 г.
Задава се „Гладиатор 2“Знаем, че донякъде звучи абсурдно, но това не е шега. След като се завърна към два от култовите си филми „Пришълецът“ и „Блейд Рънър“, съответно като режисьор и продуцент, Ридли Скот започва работа и по епоса, спечелил „Оскар“ за най-добър филм и възкачил Ръсел Кроу на върха в Холивуд. Да, имаме предвид „Гладиатор“.

Разбира се, неговият герой Максимус умря на финала му и няма да възкръсне в продължението. Сценарият за него се подготвя от сценариста на „Градът“ и друго очаквано продължение „Топ Гън: Маверик“ Питър Крейг. Главен герой в него ще е Луциус, синът на Лусила (Кони Нилсен) и племенник на жестокия император Комод (Хоакин Финикс).

Максимус спасява Луциус и майка му на финала на „Гладиатор“. Постъпката му остава неизлечим спомен за момчето, което явно ще го бележи за цял живот. Луциус ще порасне и явно ще се впусне в своята собствена битка на гладиаторската арена.

Скот напоследък няма много опции за почивка. Той се е заел със своя адаптация по комикса „Queen & Country“, а „Дисни“ са го ангажирали да подготви филм за младите години на магьосника Мерлин. Скот събира сили и за своя телевизионен дебют. Той ще снима пилотния епизод на фантастичния сериал „Raised By Wolves“.
Copyright © 2024 Dir.bg.