Нов филм за Шрек

07. 11. 2018 г.
Нов филм за ШрекЗа повече от десетилетие зеленото чудовище с добро сърце се радва на огромна популярност и е герой в много филми и различни продължения. И ето че 17 години след появата на първия филм за Шрек, променил коренно представите за приказните герои, „Юнивърсал“ решиха, че е време отново да си припомним любимия герой. С новия филм се заема лично Крис Меледандри, създателят на „Аз, проклетникът“ и „Миньоните“.

Амбицията на Меледандри, определян като човекът с най-силни позиции в анимационното кино, е да направи нова версия не само на Шрек, но и на "Котаракът в чизми" – друг от популярните герои в поредицата. За него също бе направен успешен филм преди седем години. Режисьорът споделя, че за него най-важно ще е да събере отново Майк Майърс, Еди Мърфи и Антонио Бандерас, озвучавали съответно Шрек, магарето и котарака.

„Когато си припомните тези озвучавания, всъщност истински актьорски изпълнения, няма как да не се съгласите, че са страхотни. Аз самият съм настроен носталгично към тях и бих искал да си ги припомня. Предизвикателството пред нас е да направим нещо, което няма да е просто поредното продължение на поредицата“, сподели Меледандри.

Междувременно оглавяваното от него студио Illumination скоро ще ни поднесе поредния си хит – анимационния „Гринч“. След него предстоят премиерите на няколко продължения – „Сами вкъщи“, „Миньоните“, „Ела, изпей!“, както и нова версия на „Super Mario Bros.“ (1993).
Copyright © 2024 Dir.bg.