Джаред Лето се обръсна за "Morbius"

16.11.2018 г.
Джаред Лето се обръсна за Популярният американски актьор Джаред Лето, носител на "Оскар" за "Dallas Buyers Club" (2013), публикува в Инстаграм видео със забавен процес на премахване на брадата си - подготовка за снимките в екшън-хорър фантастиката "Морбиус" ("Morbius"). Тя ще бъде екранизация на едноименните комикси на "Марвъл" и се разработва от Sony Pictures Entertainment заедно с Marvel Entertainment.

Лето ще се превъплъти в учения Майкъл Морбиус, който се превръща във вампир след неудачен експеримент. Професор по химия, той страда от рядко наследствено заболяване на кръвта и посвещава работата си на изнамиране на лекарство. Поредният му опит с използване на кръв от летяща мишка довежда до това, че той се превръща в кръвожадно чудовище.

В комиксите този герой се появява през 1971 г. с автори покойния вече илюстратор Гил Кейн и Рой Томас (първия наследник на покойния Стан Лий като главен редактор Marvel Comics) - в качеството му на обикновен враг на човека-паяк. С годините популярността му сред феновете на комиксите нараства и това поставя Морбиус като герой, подкрепящ Спайдър-мен. В крайна сметка Морбиус няколко пъти се обединява с анти-герои и чудовища от вселената на Марвъл в борба срещу "голямото зло".

След комерсиалния успеха на "Венъм" независимо от негативните оценки на критиката, от Sony планират да развиват собствената си киновселена, изградена около персонажите край човека-паяк. Вампирът Морбиус всъщност идеално пасва на тази стратегия в качеството му на нов антигерой.

За режисьор е определен шведът от чилийски произход Даниел Еспиноса ("Дете 44", "Признак на живот"), който има зад гърба си няколко успешни холивудски продукции и е считан за комерсиално най-успешния швед в киното за всички времена. Сценарият е на Мат Сазама и Бърк Шарплес, разработили сюжетните детайли на "Power Rangers"; продуценти са Ави Арад и Матю Толмак от "Венъм" заедно с Лукас Фостър.

Студиата още не са съгласували дата за премиера (очертава се 10 юли 2020 г.), но снимките ще започнат в най-скоро време.
Copyright © 2024 Dir.bg.