Асоциацията на кинокритиците в L.A. обяви наградите си за 2018 г.

10. 12. 2018 г.
Асоциацията на кинокритиците в L.A. обяви наградите си за 2018 г.Асоциацията на кинокритиците на Лос Анджелис обяви своите традиционни награди за 2018 г. Поредното отличие за най-добър филм ще получи „Рома“ на Алфонсо Куарон, а за най-добър режисьор изненадващо бе избрана Дебра Граник за „Leave No Trace“.

Макар че бе тотално пренебрегнат в номинациите за „Златен глобус“, Итън Хоук бе обявен за най-добър актьор за участието си във „First Reformed“. Оливия Колман уверено продължава към заветния „Оскар“, след като получи поредното си отличие за ролята на кралица Ана във „Фаворитката“.

За най-добри поддържащи актьор и актриса бяха обявени съответно Стивън Йен за участието си в драмата "Изпепеляване" („Burning“) и Реджина Кинг за ролята си в новия филм на Бари Дженингс „Ако Бийл Стрийт можеше да говори“. За последния филм, Никълъс Брител бе обявен за най-добър композитор.

Спайдър-мен: В Спайди-вселената“ бе обявен за най-добра анимация. Един от хитовете на годината „Черната пантера“ бе отличен за сценография. Алфонсо Куарон бе обявен за най-добър оператор за работата си по „Рома“.

Всички отличени ще получат своите награди на бляскава гала вечер в хотел InterContinental на 12 януари 2019. На същата церемония своето почетно отличие ще получи и легендарният японски аниматор Хаяо Миядзаки.
Copyright © 2024 Dir.bg.