Джордж Лукас е най-богатата знаменитост

20.12.2018 г.
Джордж Лукас е най-богатата знаменитостСъздателят на "Междузвездни войни" Джордж Лукас оглави списъка на най-богатите знаменитости на сп. Форбс ("America's Wealthiest Celebrities 2018"). По информация на изданието, състоянието на филмовия деец възлиза на 5.4 милиарда долара. Това се дължи най-вече на продажбата на продуцентската му къща на Disney (за $4.1 млрд през 2012 г.), както и на процент от по-нататъшните продажби на франчайза заедно с играчки, книги, комикси и др.

Второто място с $3.7 млрд заема Стивън Спилбърг , а трето - медийният магнат Опра Уинфри ($2.8 млрд).

Баскетболистът Майкъл Джордан е №4 с $1.7 млрд, като е увеличил богатството си с 400 милиона само от продажбите на сникърси и от дела си в отбора "Шарлът Хорнетс".

Топ 10 на американските знаменитости притежава общо 18.7 милиарда долара. Пето и шесто място делят 21-годишният модел и риалити звезда Кайли Дженър с $900 от продажби на гримове през социалните мрежи и рапърът Джей-Зи с неговите дялове в алкохолни, развлекателни и интернет компании. Другият музикант в класацията също е рапър - Диди ($820 млн на №8), в нея има още писател (Джеймс Патерсън под №10), илюзионист (Дейвид Копърфийлд - №7) и голфър (Тайгър Уудс - №9). Подреждането на Forbes е ограничено до американски граждани, които са забогатели заради известността си, а не станали известни с богатството си.
Copyright © 2024 Dir.bg.