Холивуд очарован от Стивън Кинг: идва и "Талисманът"

13.03.2019 г.
Холивуд очарован от Стивън Кинг: идва и След като излизащият през април "Гробище за домашни любимци" е определен за закриващ филм на филмфеста на 16 март покрай търговското изложение SXSW в Остин, Тексас, "ТО: Част втора" и "Доктор Сън" са в постпродукция при Warner Bros., а минисериалът "The Outsider" ("Аутсайдерът") се снима в момента за HBO, става ясно, че Холивуд като никога досега е обсебен от Стивън Кинг. Ето, че днес идва новината за поредната струваща си екранизация - тази на фентъзи бестселъра от 1984 г. "Талисманът", написан заедно с Питър Строб.

Английският режисьор Майк Баркър, режисирал много от епизодите на окичената с награди "Еми", Златен глобус", "БАФТА" и др. поредица "Историята на прислужницата" за Hulu, е избран да направи адаптацията за голям екран от "Amblin Partners" на Стивън Спилбърг и от "The Kennedy/Marshall Company". Историята е за Джак Сойър, който притежава талисман със силата да спаси живота на майка му. Джак обаче трябва да бяга от обитателите на магическа паралелна вселена, намерили начин да пътуват между световете.

Продуцент ще е Франк Маршал, а изпълнителен продуцент е бившият главен изпълнителен директор на "Amblin" - Майкъл Райт. Текстовете ще обработи за кино американецът Крис Спарлинг (награда "Гоя" за "Погребан").

През 2001 г. Кинг и Строб публикуваха и продължение на "Талисманът", озаглавено "Черният дом" ("Black House"), в което Джак вече е възрастен, пенсиониран криминален детектив от Лос Анджелес, мъчещ се да разреши случай със серийни убийства в малко градче от щата Уисконсин.

Баркър е телевизионен режисьор-ветеран с кредити още в сериали като "Фарго" и "Друговремец" или тв филма в две части "Моби Дик" (2011) с Итън Хоук, Уилям Хърт и Джилиан Андерсън. В пълнометражното кино е режисирал Джош Бролин и Рийз Уидърспун в "Перфектен план", Скарлет Йохансон и Хелън Хънт в "Една добра жена", Пиърс Броснан и Джерард Бътлър в трилъра "Изнудвачът". "The Talisman" би бил голяма крачка напред за него, най-малкото по отношение на бюджета.
Copyright © 2024 Dir.bg.