Disney ув..."/> Кино

Disney върна Джеймс Гън в "Пазители на галактиката vol. 3"

16.03.2019 г.
Disney върна Джеймс Гън в След като миналото лято Disney уволни Джеймс Гън с мотива, че неговите ценности са несъвместими с тези на студиото, вчера е дошъл ден за прошка и в Холивуд. "Дедлайн" съобщава, че са получили потвърждения и от страна на Marvel, и от страна на екипа на Гън, че той е възстановен като режисьор и сценарист на "Пазители на галактиката vol. 3".

Гън бе готов със сценария месец преди виртуалното Туитър-недоразумение със студиото, продължило 7 месеца. Реабилитацията обаче се е случила доста преди оповестяването й на 15 март, след разговори "на високо ниво" с шефове от Disney и с екипа от Marvel Studios. Председателят на "Walt Disney Studios" Алън Хорн е осъществил няколко лични срещи с Джеймс Гън, на които двамата са обсъдили ситуацията. След като Гън поднесе публични извинения още в деня на уволнението си и благодарение на поведението му след тях, Хорн е останал удовлетворен, обръща курса и решава да го възстанови на позицията.

Изданието напомня и текста на извинението на Гън от 20.07.2018 г., позволил си преди десетилетие да се шегува с теми като педофилия и насилие:
“My words of nearly a decade ago were, at the time, totally failed and unfortunate efforts to be provocative. I have regretted them for many years since — not just because they were stupid, not at all funny, wildly insensitive, and certainly not provocative like I had hoped, but also because they don’t reflect the person I am today or have been for some time. Regardless of how much time has passed, I understand and accept the business decisions taken today. Even these many years later, I take full responsibility for the way I conducted myself then. All I can do now, beyond offering my sincere and heartfelt regret, is to be the best human being I can be: accepting, understanding, committed to equality, and far more thoughtful about my public statements and my obligations to our public discourse. To everyone inside my industry and beyond, I again offer my deepest apologies. Love to all.”

Няма никакви данни името на Гън някога да е било замесвано в реални истории, свързани с насилие и педофилия. Освен това, режисьорът не каза и една лоша дума срещу Дисни след миналогодишните емоции. В действителност, при Гън става въпрос само за зле подбрани думи, а не действия. Дисни пък бяха принудени да реагират, след като Fox News популяризираха ироничните реплики от социалната мрежа. Новинарските канали не пропуснаха все пак да отбележат, че репликите са били извадени от далечното минало като "наказание" срещу Гън за това, че си е позволил да бъде критичен срещу президента Доналд Тръмп.

Връщането на Джеймс Гън към приключенската фантастика "Пазители на Галактиката" бе усложнено, след като той пое ангажимента да напише сценария и да режисира продължението на екшън фентъзито "Отряд самоубийци" за Warner Bros. и DC. В крайна сметка, от Марвъл любезно се съгласиха да изчакат и да започнат работа по Галактиката, след като Гън завърши вторите Самоубийци. Междувременно от студиото никога не са и обмисляли възможността да работят с друг освен с Гън по третите пазители, макар че се появиха спекулации за Тайка Уайтити и Адам Маккей. Целият екип на Пазителите също застана зад Гън и желанието той да бъде върнат, включителто в отворено писмо, подписано от Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Батиста, Вин Дизел, Брадли Купър, Шън Гън, Майкъл Рукър и Пом Клементиеф.

Гън благодари за подкрепата с туийт:


Ръководената от Кевин Файги компания "Marvel Studios" засега не дава никакви подробности около "Guardians of the Galaxy Vol. 3", напр. за премиерна дата, тъй като е фокусирано по други приоритетни проекти като излезлия преди седмица "Капитан Марвел" и излизащия след месец "Отмъстителите: Краят", а така също и "Shang-Chi" - първия супергеройски филм с азиатски протагонист (подобно на "Черната пантера" с африканци). Първите два филма "Пазители на Галактиката" събраха общо 1.6 милиарда долара, като продължението надмина първата лента по зрителски интерес (съответно $773.3 млн за първия и $863.8 млн за втория филм по продадени билети).

"Disney" пък тези дни приключват с придобиването на активите на Fox. Компанията се позиционира като радетел за семейните ценности, но едновременно с това като оставяща място за "втори шанс" - в случая, за един добър режисьор да получи шанса да превъзмогне една глупава грешка от миналото си.

Като продуцент, Джеймс Гън очаква излизането през май на хорър фантастиката "Жив огън", режисирана от Дейвид Яровески предистория на Супермен с Елизабет Банкс в главната роля.
Copyright © 2024 Dir.bg.