Us“ с впечатляващи боксофис резултати

25.03.2019 г.
„Us“ с впечатляващи боксофис резултатиЗа всички беше ясно, че новият трилър на Джордан Пийл ще покори върха на боксофиса в САЩ. Само че дори и най-смелите анализатори не успяха да предвидят резултатите на „Us“. А те са наистина впечатляващи.

Филмът с Лупита Нионг'о спечели 70,2 милиона долара за първите си три дни на екран. С това той удвои резултата на „Бягай!“, стартирал преди две години с 33,3 милиона. Това е и третият най-силен старт на хорър филм, след приходите на „То“ (123 милиона) и „Хелоуин“ (76 милиона“).

Все пак филмът на Пийл е оригинална продукция, а не продължение или поредна екранизация на хорър роман, така че постижението му е наистина невероятно. Нещо повече, последният оригинален филм с подобни приходи е едва отпреди 10 години – „Аватар“ на Джеймс Камерън (77 милиона).

В останалата част от света „Us“ спечели 16,7 милиона долара. Така той вече има общо почти 87 милиона, при бюджет едва 20 милиона.  

Вече втори е „Капитан Марвел“. Все пак за този уикенд хитът с Бри Ларсън спечели нови 35 милиона в САЩ и още 52 милиона в останалата част от света. С приходи от 910 милиона долара той се нареди сред 10-те най-успешни филми за супергерои и в скоро време ще надмине впечатляващите 1 милиард долара.

На трето място е новата анимация „Парка на чудесата“. За този уикенд приходите й са 9 милиона и в САЩ те са общо почти 30 милиона. По света интересът към филма също не е много голям и той засега е спечелил 10,2 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.