Братя Русо се заемат с „Аферата Томас Краун

11.04.2019 г.
Братя Русо се заемат с „Аферата Томас Краун“Едва ли има по-коментирани режисьори в момента от Антъни и Джо Русо. Двамата братя се готвят да нанесат своя следващ касов удар с „Отмъстителите: Краят“, а междувременно работят по следващите си проекти, заедно със своята продуцентска компания AGBO. Знаем, че следващият им режисьорски опит ще е драмата „Cherry“ с Том Холанд в главната роля, но те подготвят и римейк на класически заглавия на MGM.

Договорът между братята и едно от най-старите студиа в Холивуд обхваща както оригинални продукции, разработвани от AGBO, така и нови версии на добре познати класики. Вече е ясно първото заглавие – римейк на „Аферата Томас Краун“. Отдавна се говори за този проект, в който главната роля ще изпълнява Майкъл Б. Джордан и освен това той ще бъде продуцент, заедно със своята компания Outlier Society.

Това ще бъде трета версия на класическия сюжет за крадеца джентълмен, в чиято „жертва“ ще се превърне красива застрахователна агентка. В оригиналния филм от 60-те в техните роли влизат Стив Маккуийн и Фей Дънауей, а в римейка от преди 20 години гледахме Пиърс Броснан и Рене Русо.

Все още не е ясно дали братя Русо ще бъдат режисьори на бъдещия хит, а сценарият се подготвя от Матю Майкъл Карнахан („Кралството“).

Сред останалите подготвяни проекти са нова версия на анимационния филм „Тайната на умните мишоци“ ("The Secret of NIMH", 1982), която ще комбинира анимация и игрално кино, както и оригиналната продукция „Hacienda“, чиито сценаристи са актьорът Ерън Бърг и Кристи Уилсън-Кирнс (позната от тв сериала "Викторианска готика").
Copyright © 2024 Dir.bg.