Как „Уорнър“ ще отговори на „Дисни“

10.06.2019 г.
Как „Уорнър“ ще отговори на „Дисни“За всички е ясно, че „Дисни“ са абсолютният лидер в Холивуд, след като в потрфолиото им са хитове на Марвел, Лукасфилм, а отскоро и на Фокс. Това обаче съвсем не означава, че другите големи студиа ще се предадат лесно.

Шефовете на „Уорнър“ Тоби Емърик и Питър Рот споделиха своето мнение за бъдещето на студиото и какви са перспективите пред тях. „Дисни“ ще бъдат номер 1 в близкото бъдеще, но мисля, че и останалите студиа ще имат своите шансове. „Дисни“ се фокусира върху определени продукции и това ни дава възможност да рискуваме с филми, които те не биха направили“, заяви Емърик.

Така стоят нещата с предстоящите премиери на „Уорнър“. Докато за всички е ясно, че филмите по DC „Жокера“ и „Жената чудо 1984“ ще бъдат големи хитове, ще има и продукции с по-малък бюджет, адресирани към по-възрастна публика през втората половина на 2019 г. Сред тях са „Кралици на престъпността“, в който Тифани Хадиш изненадва с първата си по-сериозна роля, както и новият филм на Едуард Нортън „Motherless Brooklyn“, спряган като фаворит за бъдещите награди „Оскар“.

Емърик обсъжда и решението на студиото да не изграждат своя кино вселена от супергероите на DC, а да разработват самостоятелни филми за всеки от тях. „Разбрахме, че самостоятелните филми ни позволяват да направим повече промени в съответния герой, в тона на филма и в концепцията на режисьора. Например „Аквамен“ е много по-различен от „Жокера“, който ще излезе по-късно тази година. От друга страна „Хищни птици“ и „Жената чудо 1984“ ще са много по-различни от „Жокера“, допълва той.

Другото направление, в което „Уорнър“ ще положат усилия, е разработването на своята вселена от киночудовища. През миналата седмица бе премиерата на „Годзила: Кралят на чудовищата“, но догодина предстои нещо, което според Емърик ще предизвика огромен интерес от страна на феновете – „Godzilla vs. Kong“.
Copyright © 2024 Dir.bg.