Стивън Кинг е възхитен от „Доктор Сън

19.06.2019 г.
Стивън Кинг е възхитен от „Доктор Сън“Знаем, че той не е голям фен на екранизациите по своите бестселъри. А и Стивън Кинг никак не харесва версията на Стенли Кубрик по знаменития си роман „Сиянието“, макар че филмът отдавна е признат за култова класика. Ето че все пак Кинг има фаворит сред своите екранизации.

Хорър кралят явно много харесва очакваното с огромен интерес продължение „Доктор Сън“ и е убеден в успеха му. Той написа в Туитър: „Този филм ще ви отнесе главите. Ако въобще са ви останали такива след „То: Част втора“.

Разбираме, че Кинг добре промотира двете предстоящи екранизации по свои романи, но това определено му се удава. А и първият трейлър на „Доктор Сън“ подсказа, че режисьорът Майк Фланаган наистина се доближава максимално до стила на великия Кубрик.

Юън Макгрегър е в ролята на порасналия Дани Торънс, малкият син на героя на Джак Никълсън от „Сиянието“. Ребека Фъргюсън ще е в поредната си злодейска роля след участието й в „Мъже в черно: Глобална заплаха“. Тя играе Роуз Капелата, водачката на вампирски култ, който се храни с „озарението“ на своите жертви.

„Уорнър“ бяха планирали премиерата на филма да бъде през януари 2020 г. Явно обаче и шефовете на студиото са впечатлени от работата на Фланаган и изместиха премиерната дата с два месеца по-рано. Очакваме „Доктор Сън“ по кината на 8 ноември.






Copyright © 2024 Dir.bg.