Бен Афлек и Мат Деймън във филм на Ридли Скот - "The Last Duel"

27.07.2019 г.
Бен Афлек и Мат Деймън във филм на Ридли Скот - Ридли Скот е заел режисьорския стол на филма "The Last Duel" ("Последният дуел"), който екранизира едноименната документална книга от 2004 г. в жанра популярна история на американския професор по средновековна литература Ерик Джейгър. Главните роли са за Бен Афлек и Мат Деймън, които са и съавтори на сценарната адаптация заедно с номинираната за "Оскар" Никол Холофсенър ("Can You Ever Forgive Me?"). Сюжетът е по истинската история за последния законен дуел, случил се във Франция през XIV век.

Рицар, завърнал се от война разбира, че неговият съсед и съперник, дотогава най-добър приятел, е изнасилил жена му. На жена му обаче никой не вярва, а съседът има могъщи съюзници и рицарят се обръща лично към краля Шарл VI. След като изслушал всички свидетели, кралят постановява случаят да се разреши в честен двубой "до смърт". Този законен дуел привлича публиката и на него присъстват много благородници и простолюдие. Неговият изход решава съдбата не само на двамата съперници, но и на съпругата - при загуба тя е следвало да бъде изгорена на клада за лъжливи обвинения.

Проектът известно време е разработван от FOX, но след сливането на студиото с Disney не се знае дали ще бъде реализиран - според източници на Deadline, от него се интересуват други холивудски мейджър компании. Деймън и Афлек имат чудесен опит от съвместен сценарий - от времето на "Добрият Уил Хънтинг", донесъл им Оскар.

Продуценти са Ридли Скот и Кевин Уолш (чрез "Scott Free Productions"), както и Деймън с Афлек (чрез "Pearl Street Films").
Copyright © 2024 Dir.bg.