Кейт Бланшет в "Nightmare Alley" на дел Торо

03.08.2019 г.
Кейт Бланшет в След като в края на 2017 г. Fox Searchlight обявиха римейка на "Nightmare Alley" с мексиканския режисьор, живеещ в Калифорния Гийермо дел Торо, проектът претърпя развитие. За разлика от черно-белия оригинал, сценарият на дел Торо и неизвестната Ким Морган за новата лента ще използва като основа едноименния роман (1946) на американския белетрист Уилям Линдзи Грешъм. Снимките, първоначално предвиждани за тази есен, се отлагат за средата на 2020 година, а Леонардо ДиКаприо отдавна не е в състава. Затова пък Брадли Купър е предвиден за главната мъжка роля, а за  негова партньорка преговаря австралийската звезда Кейт Бланшет.

Продуцент на новия "Алея на кошмара" е дел Торо, който финансира проекта заедно с Джей Майлс Дейл през "TSG Entertainment", Fox Searchlight притежават дистрибуторските права върху филма. След огромния успех на "Формата на водата" от 2017 г., дел Торо избягва да режисира и се концентрира върху продуцентската и сценарна активност (излизащия след дни "Scary Stories to Tell in the Dark" и бъдещия фентъзи хорър "Antlers" на Searchlight).

Бланшет пък може да бъде видяна (не и у нас) в "Къде си, Бернадет??", в момента тя се снима в Канада, в главната роля на минисериала на FX "Мисис Америка" - политическа драма с участието още на Елизабет Банкс, Роуз Бърн, Джеймс Марсдън, новозеландката Мелани Лински и американката от нигерийски произход Узо Адуба.
Copyright © 2024 Dir.bg.