Загубеният йети“ е новият шампион в боксофиса в САЩ

30.09.2019 г.
„Загубеният йети“ е новият шампион в боксофиса в САЩСъвсем според очакванията, новата анимация „Загубеният йети се оказа големият победител в боксофиса. Филмът на  Джил Кълтън, която е първата жена, обявена като режисьор на голяма анимационна продукция, стартира с 20,8 милиона долара в САЩ и с още 10 милиона в останалия свят.

Това е поредният голям успех на Universal за 2019 г. Хитовете на студиото „Us“ и „Момчета за пример“ са единствените оригинални продукции за тази година, заедно със „Загубеният йети“, превзели върха в САЩ. Universal може да се похвали с общо седем филма, достигнали до първото място и по този показател е абсолютен лидер за годината, изпреварвайки дори великите „Дисни“.

Вече втори е бившият шампион „Имението Даунтън. Продължението на популярния британски сериал спечели нови 14,5 милиона и вече има общо 58,5 милиона долара в САЩ и още почти 50 милиона в останалата част от света.

На трето място е „Да свалиш Уолстрийт. Филмът с Дженифър Лопес спечели 11,4 милиона и вече има общо 80 милиона долара.

Четвърти се нареди „То: Част втора с 10,4 милиона долара. Филмът на Андрес Мушети има до момента 193 милиона в САЩ и общо 417 милиона с приходите от останалия свят. И докато за друг филм това би било огромен успех, това продължение все още е далеч от постижението на първата част, завършила своето шествие по кината с малко над 700 милиона долара.

На пето място е фантастичният епос „Към звездите с 10,1 милиона долара. Новият филм с Брад Пит в главната роля до момента е спечелил 34 милиона в САЩ. По света интересът към него е много голям и за втора седмица той е най-гледаният филм с 18 милиона и общи приходи 89 милиона.
Copyright © 2024 Dir.bg.