Писма от Антарктида” на 58 екрана в 30 града

11.10.2019 г.
“Писма от Антарктида” на 58 екрана в 30 градаНад 500 гости събра гала премиерата в София в сряда, на 9 октомври, а от днес новият български филм може да се гледа на 58 киноекрана в над 30 града в цялата страна. Сред най-големите достойнства на лентата зрителите определиха екранния дует между Ирмена Чичикова и малкия Симеон Ангелов в главните роли на майка и син, между които стои една голяма лъжа.

Адмирациите на публиката получиха и актьорите Диана Димитрова, Диана Любенова, Мая Бабурска и Иван Стаменов, както и режисьорът Станислав Дончев и сценаристите Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. Автентичния дух на Антарктида пък пренесе на събитието и екрана големият полярен изследовател проф. Христо Пимпирев. Операторът Мартин Димитров бе поздравен и за първата международна награда за филма, която донесе преди дни от 9-ия международен фестивал за операторско майсторство “Златно око” в Тбилиси.

“Благодарни сме за топлотата и положителните коментари, с които гостите посрещнаха филма, защото всеки един от екипа вложи в него освен много работа и старание, сърцето си”, сподели режисьорът Станислав Дончев след събитието, на което присъстваха представители на киногилдията и популярни личности. “Надяваме се, че нежната и пречистваща история на “Писма от Антарктида” ще докосне и българската публика, защото тя е създадена за хората в салоните. Вярваме, че те отново ще дадат шанс на българското кино, както направи с предишния наш проект – “Дъвка за балончета”, допълни той.

Проектът  тръгва с работата на сценаристите и селектирането на сценария в един от най-престижните форуми за сценарии в Европа – "ScripTeast", който се провежда в Полша и по време на филмовите фестивали в Кан и Берлин.

На финала на филма звучи една от най-личните композиции на Владимир Ампов-Графа – “Последната песен”, която е посветена на майка му и с дълбоката си емоционалност допринася за цялостното преживяване. Музиката към лентата е на един от най-обещаващите български филмови композитори – Александър Костов.


Copyright © 2024 Dir.bg.