Робърт Де Ниро - образец за актьорско майсторство

13.11.2019 г.
Робърт Де Ниро - образец за актьорско майсторствоТой безспорно е един от най-великите актьори на всички времена. Трудно е да се изброят всички награди на Робърт Де Ниро, но вече знаем коя ще е най-новата сред тях. Той ще бъде 56-ата звезда, отличена с почетната награда за цялостно творчество от Гилдията на екранните актьори (SAG). Церемонията по раздаване на отличията ще се състои на 19 януари.

Наградата се връчва всяка година на актьор, който е „образец за актьорско майсторство“ според определението на членовете на Гилдията. Последният носител на тази почетна награда бе Алън Алда.

Де Ниро, който е двукратен носител на „Оскар“, в момента е сред най-коментираните актьори. Цели два нови филма с негово участие са спрягани за най-престижните отличия – „Ирландецът“, отбелязал неговото девето сътрудничество с Мартин Скорсезе, и „Жокера“, издигнал комикс жанра до неочаквани висоти.

Робърт Де Ниро е актьор с невероятни възможности, изграждащ в дълбочина всеки образ. Героите, които той пресъздава, запленяват нашето въображение. От младия Вито Корлеоне до разярения бик Джейк Ламота и любимия дядо Бен Уитакър, той продължава да докосва сърцата ни и да покорява съзнанието ни. За мен е изключителна привилегия да обявя, че най-високото отличие на Гилдията на екранните актьори ще бъде връчено на един от емблематичните таланти на нашето поколение“, се казва в изявление на президента на Гилдията Габриел Картерис.
Copyright © 2024 Dir.bg.