Приятни и неприятни изненади след номинациите за Оскар

14.01.2020 г.
Приятни и неприятни изненади след номинациите за ОскарЖокера“ е безспорният хит на 2019 г., който продължава да пренаписва историята. Филмът на Тод Филипс получи най-много номинации в общо 11 категории. Това е абсолютен рекорд за филм по комикс, изпреварвайки „Черният рицар“ на Кристофър Нолан, предизвикал сензация преди години със своите 8 номинации.

Разбира се, най-коментирани са големите отсъстващи след обявяването на номинациите за 92-те награди на Американската кино академия. Дженифър Лопес така и не бе номинирана за ролята си в „Да свалиш Уолстрийт“, Акуафина и Лупита Нионго също не са номинирани за главна женска роля.

При актьорите спряганите за фаворити Крисчън Бейл („Пълно ускорение“) и Адам Сандлър („Uncut Gems“) така и не бяха номинирани. Както и предполагахме, Робърт Де Ниро също не беше оценен за участието си в „The Irishman“. Но може би най-открояваща е липсата на Тарън Еджъртън, който дори сам изпълнява песните на Елтън Джон в „Рокетмен“.

Сред останалите пропуски са най-касовата анимация „Замръзналото кралство 2“, която изненадващо остана само с номинация за най-добра песен. Бионсей пък така и не попадна сред номинираните за своята песен „Spirit” от „Цар Лъв“. А макар че е номинирана за адаптиран сценарий за „Малки жени“, Грета Гъруиг така и не попадна в списъка за най-добър режисьор.

Сред приятните изненади е първата номинация за „Оскар“ на Джонатан Прайс за участието му като папа Франциск в „The Two Popes“. Кати Бейтс също попадна сред номинираните за поддържаща актриса за „Случаят Ричард Джуъл“, който не пожъна голям успех сред зрители и специалисти. Том Ханкс пък е номиниран за поддържащ актьор в „A Beautiful Day in the Neighborhood“. По-изненадващ обаче е фактът, че това първата му номинация след цели 19 години.
Copyright © 2024 Dir.bg.