Творчески планове: Хоакин с Майк Милс, Марго и Крисчън с Дейвид О. Ръсел

12.02.2020 г.
Творчески планове: Хоакин с Майк Милс, Марго и Крисчън с Дейвид О. РъселКакво ще прави Хоакин Финикс след Оскара си за "Жокера"? Отговора дава изданието "/Film": ще играе във филм на режисьора Майк Милс ("Смукачът", "Новаци", "20th Century Women") за студио А24. За проекта се заговори миналата година и детайли за него започват да излизат: персонажът на Финикс пътува из страната със своя племенник. Макар това да изглежда обичайно инди, компанията "WETA Digital" на новозеландския продуцент Питър Джаксън - с 3 Оскара за "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" - ще прави специалните ефекти за филма. Което предполага нещо необичайно!

Заглавието на филма още не е уточнено, засега се говори за "C’mon, C’mon" ("Хайде, хайде"), а в конкретизация на сюжета става въпрос за артист, който се грижи за преждевременно развития си племенник и двамата развиват неочаквана връзка помежду им, докато обикалят из провинцията. Засегната е темата за психичните заболявания - бащата на момчето се бори с биполярно разстройство. Плановете са филмът да излезе до края на годината, а в него ще играят още Габи Хофман (актриса с номинации за "Еми" за сериала "Transparent"), детето-актьор Уди Норман, актрисата, хореограф и модел Кенет "Кинт" Брайън и др.

Variety пък съобщава, че Марго Роби и Крисчън Бейл ще се включат в следващия филм на 5-кратно номинирания за "Оскар" Дейвид О. Ръсел ("Боецът", "Наръчник на оптимиста", "Американска схема"). И двамата актьори бяха сериозно представени на изминалите Оскари: Роби имаше втората си номинация (за "Бомба със закъснител"), а Бейл направи голяма роля в номинирания за 4 Оскара "Пълно ускорение". Сега и на двамата предстои участие в проекта на Ръсел за "New Regency". Към тях ще се присъедини и Майкъл Б. Джордан.

Ръсел ще режисира по свой сценарий, но детайли за сюжета засега не се разкриват. Ще продуцира Матю Будман, който бе изпълнителен продуцент на два от филмите на Ръсел - "Американска схема" (2013) и последния му, "Джой" (2015).

Най-скорошната роля на Марго Роби е в "Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин", наскоро завърши снимките си и в новия "Отряд самоубийци", режисиран от Джеймс Гън, където също играе Куин. Това екшън фентъзи трябва да излезе на екран през август 2021 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.