Антъни Хопкинс в ролята на легендарния треньор по бокс Къс Д‘Амато

21.02.2020 г.
Антъни Хопкинс в ролята на легендарния треньор по бокс Къс Д‘АматоСлед поредната си номинация за „Оскар“ за ролята на папа Бенедикт в „The Two Popes“, той е готов за ново предизвикателство. Антъни Хопкинс ще участва във филма „Къс и Майк“ ("Cus and Mike"), разказващ за легендарния треньор по бокс Къс Д‘Амато (1908-1985), считан за най-великия на всички времена. Той е човекът, който превръща Майк Тайсън в най-младия шампион в тежка категория и един от най-свирепите боксори на своето поколение.

Сценарист и режисьор на този интригуващ биографичен филм ще е Ник Касаветис („Тетрадката“), по оригинален сценарий на Дезмънд Накано и книгата (1991 г.) на американския журналист, PR и автор Монтийт Илингуърт „Mike Tyson: Money, Myth, and Betrayal“. Снимките са предвидени за пролетта и лятото на тази година.

Филмът ще представи необикновените отношения между двама силни мъже. Д‘Амато е тежък характер, но усеща потенциала в младия и буен Тайсън, за когото ще се превърне във втори баща. Благодарение на него боксьорът ще стане една от легендите на ринга, увенчана впоследствие със скандална слава. В момента се издирва актьор, който да играе младия Тайсън.

Д‘Амато, който умира от пневмония през 1985 г., е тренирал още Флойд Патерсън и Хосе Торес. Неговата личност отдавна е обект на интерес от страна на Холивуд. Мартин Скорсезе и Джейми Фокс са се опитвали да направят филми за живота му, а Брус Уилис е спряган за изпълнител на неговата роля. Джордж С. Скот наистина изпълнява ролята на треньора във филма на HBO от 1995 г. „Тайсън“.
Copyright © 2024 Dir.bg.