„Индиана Джоунс 5“ с нов режисьор

27.02.2020 г.
„Индиана Джоунс 5“ с нов режисьорЕдно от най-очакваните продължения явно ще се сдобие с нов режисьор. Двукратно номинираният за „Оскар“ Джеймс Манголд е започнал преговори с „Дисни“ за режисурата на „Индиана Джоунс 5“. Той явно ще замени Стивън Спилбърг, който този път ще е само продуцент.

Манголд е фаворит на студиото след успеха на последния му филм „Пълно ускорение, номиниран за „Оскар“ в шест категории и отличен със статуетки за звук и монтаж. Освен това вдъхновеният от истински случай филм с Крисчън Бейл и Мат Деймън се превърна и в касов хит с приходи над 225 милиона долара.

Но възможно ли е друг да режисира приключенията на най-известния археолог в историята на киното, освен Спилбърг? Коментарите са, че той ще предаде щафетата на Манголд, точно както се случи с Колин Тревъроу и „Джурасик свят“.

Харисън Форд отново ще видим в култовата роля на д-р Джоунс. Премиерата на новия филм си остава на датата 9 юли 2021 г. Джонатан Каздън („Соло: История от Междузвездни войни“) подготвя последната версия на сценария, след оттеглянето на Дейвид Кеп. Четирите филма за Индиана Джоунс са спечелили дотук почти 2 милиарда долара, а последният от тях „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“ излезе преди цели 12 години.
Copyright © 2024 Dir.bg.