Затварят кината в Лос Анджелис и Ню Йорк

16.03.2020 г.
Затварят кината в Лос Анджелис и Ню ЙоркКиносалоните в Лос Анджелис и Ню Йорк се затварят след заповеди на кметовете на тези градове - Ерик Гарсети и Бил де Блазио. Това се случва за първи път в историята във връзка с проблеми, несвързани с времето.

Кината в Лос Анджелис и околността се затварят от късно неделя вечер / понеделник сутрин, а в Ню Йорк - от вторник в 9 ч. сутринта. Очаква се да последват и други големи градове, макар немалко кина да останат отворени при спазване на т.нар. социално дистанциране.

Освен киносалоните, в Лос Анджелис се затварят баровете, нощните клубове, фитнес салоните и всякакви обекти за развлечения до 31 март, като срокът може да бъде продължен. Остават да работят хранителните магазини, аптеките и банките, а в ресторантите ще работят само кухните за доставки навън. Засега мерките не засягат по-малките кметства като Бевърли Хилс, Пасадина и Санта Моника, но в скоро време се очаква същото и при тях.

В Ню Йорк, обществените училища и университети са затворени до 20 април, което засяга над милион учащи и техните семейства. Центърът за контрол на болестите препоръча отмяна през следващите 8 седмици на всички прояви, на които се очакват над 50 души, а де Блазио излезе със съобщение в Туитър:
"Това не бе леко решение. Тези места са част от сърцето и душата на нашия град. Те са част от това, което означава да си нюйоркчанин. Но градът ни е изправен пред безпрецедентна заплаха и трябва да й отговорим с ментална война! Ще преминем през това, а дотогава ще направим необходимите саможертви".

Бокс офисът в САЩ за изминалия уикенд удари 22-годишно дъно, нови премиери на хоризонта не се очертават, при което затварянето на кината е и естествено. Все още от Дисни не са отложили излизането на "Черната вдовица" на Марвъл (планирана за 1 май и в България), но това изглежда неизбежно.

Междувременно френската актриса и модел Олга Куриленко получи позитивен тест за коронавирус. Новината бе съобщена от самата нея за нейните 567 000 последователи в Инстаграм. "Всъщност съм болна вече седмица", написа тя. - "Симптомите ми са треска и умора. Пазете се и се отнасяйте сериозно!"

Както е известно, Том Ханкс и Рита Уилсън са изолирани в Австралия поради същото заболяване. Там Ханкс се готви за ролята си във филма на Баз Лърман за Елвис Пресли. 57-годишният австралийски режисьор със семейството си се подложи на доброволна карантина в осигурена от продуцентите къща след контакта си с Ханкс преди началото на снимките, които временно са прекратени от четвъртък насам.

Идрис Елба обяви във видео, споделено в Туитър, че е позитивен за вируса CoVid-19. Той няма симптоми, а се е тествал, тъй като е бил в контакт с носител на заразата.

(снимка: кадър от филма "Формата на водата")
Copyright © 2024 Dir.bg.