"В очакване на варварите" с Джони Деп, Марк Райлънс и Робърт Патинсън

22.05.2020 г.
Базираната в Ню Йорк фимова компания "Samuel Goldwyn Films" придоби правата за разпространение в Северна Америка на фестивалната драма от 2019 г. "Waiting for the Barbarians" ("В очакване на варварите"), която бе номинирана за Златен лъв за най-добър филм от Венеция миналия септември. Режисиран от колумбиеца Сиро Гера ("Прегръдката на змията"), филмът блести с участието на звезди като номинирания за "Оскар" Джони Деп, носителя на "Оскар" Марк Райлънс ("Мостът на шпионите"), друга английска звезда - Робърт Патинсън ("Фарът", "Тенет", очакваният догодина "Батман"), монголския модел Гана Баярсайкан ("Ex Machina: Бог от машината"), родената в Италия австралийка Грета Скаки и др.

Първоначално планирана за разпространение в кината, сега лентата ще тръгне чрез дигитални платформи през август 2020 г. Тя е по едноименния роман от 1980 г. на носителя на Нобелова награда за литература (2003) Джон Максуел Кутси (J. M. Coetzee), роден в ЮАР, който е и автор на адаптирания сценарий. В него Магистратът (Райлънс) на отдалечен граничен аванпост на неназована империя се мъчи да се добере до безпроблемна пенсия, докато не пристига полковник Джол (Деп). Задачата на Полковника е да докладва за активността на "варварите" и за ситуацията със сигурността по границата, като при това той се заема с безмилостни разпити. Тогава Магистратът започва да се съмнява в собствената си лоялност към империята. Снимките са осъществени през декември 2018 г. на локации в Мароко и Италия, оператор е носителят на два "Оскар"а и две номинации Кристофър Менгес ("Майкъл Колинс", "Четецът", "Булевард Лондон").

Режисьорът казва: "Голяма чест е да се работи с такъв актьорски състав и страстен екип, с който изведохме шедьовъра на Куцие на екран. Имаме история извън времето, която говори на висок глас за днешния свят". Президентът на "Samuel Goldwyn Films" Питър Голдуин също е впечатлен от изпълненията на актьорите и от красивата операторска работа, като режисьорът, според него, ни кара да се вгледаме по-дълбоко в себе си и да се запитаме какво бихме направили ние.
Copyright © 2024 Dir.bg.