Британският "Mothering Sunday" с Колман и Фърт на пазара в Кан

26.06.2020 г.
Британският На приключващия днес виртуален пазар в Кан се появи драмата "Mothering Sunday" ("Денят на майката", популярен като Майчина неделя) - може би най-горещият британски проект, в който участват звездите Колин Фърт и Оливия Колман. Продукцията е на независимото лондонско студио "Number 9 Films", популярно с филми като "Големите надежди" (2012), "Каръл" (2015), "Младост" (2015), "На плажа Чезъл" (2017) и "Колет" (2018), винаги със звезден актьорски състав. "Денят на майката" се предлага на пазара от лондонската компания "Rocket Science".

Във филма участват още изгряващите звезди Джош О'Конър и Одеса Янг ("Shirley"), а режисьор е номинираната за Златна палма французойка Ева Юсон. Текстът е на английската сценаристка Алис Бърч ("Лейди Макбет", редактор на сериала "Наследници"), която наскоро адаптира и ирландската поредица "Normal People" за BBC и Hulu, превръщайки я в хит. Сега Бърч адаптира романа от 2016 г. "Mothering Sunday: A Romance" на английския писател Греъм Суифт.

Снимките започват тази есен на локации във Великобритания, съобщава The Hollywood Reporter. Оператор е Джейми Рамзи.

Сюжетът е за Джейн, английска прислужница в семейство Нивън през 1924 г., на която е даден почивен ден по повод на мартенския празник, докато семейството отива на обяд, посветен на годежа на единствения син на техни съседи - Пол. Собствените синове на сем. Нивън са загинали във войната и сега двойката се радва на събитието, а Джейн няма майка, при която да отиде в този необичайно горещ пролетен ден. Но... вече седем години Джейн е любовница на Пол. Къщите ще са празни и сега е моментът да се срещнат в неговата спалня - за последен път като любовници. В часовете на потайна страст Джейн ще започне да преобразява бъдещия си живот.

Режисьорката Юсон твърди, че сценарият на Бърч е "кулминация на това, което търси в живота си: писане, чувственост и чисто кино. Завърших текста в сълзи - не от тъга, а защото сякаш ме отвори, както това става с честните работи".
Copyright © 2024 Dir.bg.