Райън Рейнолдс купи уелски футболен клуб, правят филм за отбора

20.11.2020 г.
Райън Рейнолдс купи уелски футболен клуб, правят филм за отбораФутболният клуб "Рексъм" (Wrexham) от едноименния 65-хиляден град в Уелс бе придобит тези дни от американските актьори Райън Рейнолдс и Роб Макелхени, при това с голяма подкрепа от страна на феновете на отбора. Двамата обявиха това в специално видео в YouTube на 16 ноември. Едновременно с това стана известно, че "Рексъм" ще е обект на нова британска романтична комедия, която ще правят продуцентите от независимото студио "Mad As Birds" -  базирано в крайморския град Ландидно, на 60 км от Рексъм. Продуцентската къща е известна с умението си да привлича звезди в своите филми, като Илайджа Ууд в "Подпали звездите" (2014), Джерард Бътлър в "Изчезването" (2019), Даян Кийтън и Джаки Уийвър в спортната комедия "Poms" (2019), Джуди Денч и Джим Бродбент в предстоящия трилър "Шест минути до полунощ" (2021).

Роботното заглавие на филма е "A League Apart" ("На една лига разстояние"), 43-годиният уелски режисьор Ес Джей Евънс ще е начело на творческия екип. Сюжетът следва симпатичния Фил, на когото обаче му липсва късмет, а е вманиачен по западащия футболен клуб. Американската му приятелка Кристина иска повече от живота и любовта и на Фил му предстои да докаже, че тя е по-важна за него от победата на любимия отбор.

Макар историята да е фикция, кулминацията е около реален сблъсък във FA-купата от 1992 г., когато се срещат два отбора от дъното на класацията - Рексъм с Арсенал, които тогава са и действащи шампиони от Първа дивизия.

Проектът е във финална фаза на разработка, снимките се очаква да започнат през лятото на 2021 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.