Драмата "Белфаст" на Кенет Брана излиза през 2021 г.

16.12.2020 г.
Драмата Американската компания Focus Features придоби правата за разпространение на британската драма "Belfast", продуцирана от лейбъла на Кенет Брана "TKBC" (The Kenneth Branagh Compendium). Филмът е по сценарий и режисиран от Брана, а в него участват актьорите Катрина Балф, Джуди Денч, Джейми Дорнан, Кирън Хайндс и дебютантът Джуд Хил. Снимките бяха осъществени през септември и октомври т.г. в Бeлфаст и Лондон.

"Белфаст" разказва историята на детството на едно момче по време на безредиците в края на 1960-те години. Дорнан и Балф играят очарователна двойка от работническата класа, блокирана от хаоса, а Денч и Хайндс са в образите на огорчени, но енергични баба и дядо.

Засега няма точна премиерна дата освен годината - 2021. В САЩ заглавието ще се разпространява от Focus, а по света - от Universal Pictures.

Брана казва, че това е най-личният му филм. "Той е за завръщането у дома - драматично пътуване с вълнения, емоции и хумор. Фантастично е, че бе приет от дистрибутори с доказано въображение и талант. За нас е чест да партнираме с Питър Куявски (председателя на Focus Features, бел.ред.) и чудесния му екип. При невероятната подкрепа на "Northern Ireland Screen" (националната филмова агенция на С. Ирландия - бел.ред.), вярваме в бъдещето на "Белфаст" по кината в света през 2021 г.".

За филма си Брана работи с обичайния си екип като сценографа Джим Клей, оператора Харис Замбарлукос, гримьорката Валкана Йошихара, монтажистката Уна Ни Йонгили, дизайнерката на костюми Шарлът Уокър и кастинг директорите Луси Бевън и Емили Брокман.

Шефът на Focus Features от своя страна подчерта колко личен и страстен е "Белфаст" и заяви, че филмът "стопля сърцето" и кипи от живот.
Copyright © 2024 Dir.bg.