Кината спират в цялата страна от 22 март

18.03.2021 г.
Кината спират в цялата страна от 22 мартС решение на Националния оперативен щаб и заповед на министъра на здравеопазването, от понеделник - 22 март се преустановява за 10 дни провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия, в това число кино.

Това съобщи на редовен брифинг тази сутрин министър Костадин Ангелов. Целта на мярката, според министъра, е контролът върху епидемията да продължи да бъде ефективен.

Затварянето е със срок до 31 март вкл.

Кината ще работят през киноуикенда петък-събота-неделя 19-21 март, което ще позволи на двете премиерни заглавия да тръгнат, макар и за кратко - "За душата" и "Любов, сватби и други бедствия". Предполага се, че те ще повторят премиерите си по-късно през годината. Третата премиера за 19 март - "Закрилникът" - вчера следобед бе вече отменена предварително от bTV Studios, откъдето ще информират за нова дата, след като такава бъде определена.

До края на локдауна няма да може да тръгне филмът "Годзила срещу Конг", планиран за 26.03., който бе преместен от разпространителя за 2 април. Провеждащият се в момента София Филм Фест ще акцентира върху своята онлайн версия.

За актуалните премиерни дати в България следете "Очаквани заглавия" на http://kino.dir.bg/expected.
Copyright © 2024 Dir.bg.