Walt Disney обяви "Замръзналото кралство 3"

06.03.2023 г.
Walt Disney обяви Walt Disney още на 8 февруари официално обяви плановете си за трети филм от франчайза "Замръзналото кралство" ("Frozen"). Докато Pixar разработва пета част от "Играта на играчките" ("Toy Story"), Disney Animation работи върху "Зоотрополис 2" и "Замръзналото кралство 3" - съобщава изданието Collider.

Още преди да са известни приходите на Disney за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Боб Айгър разкри бъдещите анимационни проекти - това се случи, след като някои от анимациите се представиха по-слабо от очакваното.

Рядко се случва да видим Дисни да направи продължение, още по-рядко - трети филм. Така или иначе "Frozen" е световен феномен и компанията очевидно ще се възползва от неговата популярност.

"Замръзналото кралство 3" няма премиерна дата, но студиото има няколко свободни дати в календара си - два слота през 2024 г. и шест през 2025 г. С голяма степен на сигурност може да предположим, че заглавието ще заеме една от тези дати за премиерата си.
Първият и вторият филм бяха пуснати съответно през ноември 2013 г. и 2019 г. и като се вземе предвид шестгодишната разлика и ноемврийските дати на излизане, очертава се 26 ноември 2025 г. като възможна дата.

Историята е за две сестри-принцеси, Елза и Ана, в кралството във вечна зима Арендел. По-голямата Елза е обвързана с ледени сили, които не може да контролира и нейната снежна магия тегне над кралство. Това я кара да се самоизолира и да се срамува от това, коя е в действителност. Ана е затворена в двореца, отделена от сестра си и е светлоока тийнейджърка, обича Елза и нейното кралство и е оптимист. Безстрашната Ана тръгва да намери сестра си заедно със смелия планинец Кристоф и неговия другар, северния елен Свен. По пътя си те се натъкват на вълшебства, срещат мистични тролове и смешния снежен човек Олаф. Елза научава коя е и започва да контролира силите си, връща лятото в кралството, а двете с Ана заемат местата си като кралица и принцеса на Арендел.

Във втория филм Елза, Ана и техните верни приятели се изправят очи в очи с мистериозна тайна за тяхното кралство, която датира от древни времена. Един ден Елза чува мистериозен повик и предприема опасно пътешествие далеч на север, към източника на повика, за да да защити Омагьосаната гора. Там на север е скрита древната тайна, която пази ключа за миналото и невероятните й магични способности. Ана я замества като кралица, сгодява се за Кристоф, а Олаф разказва историята. Решени никога да не се разделят и заедно да се изправят пред лицето на опасността, Ана, Кристоф, Олаф и Свен тръгват по стъпките на Елза, готови да се справят с всичко, което предстои. Цяло пътешествие към себеоткриването и ролята на семейството!

За третия филм няма известни сюжетни линии. Тъй като сега Ана е кралица на Арендел, статуквото се е променило и не е изключено действието да се фокусира върху новата динамика в отношенията й с Елза.

Вероятно Кристен Бел, Айдина Мензел, Джош Гад и Джонатан Гроф ще повторят ролите си в озвучаването съответно на Ана, Елза, Олаф и Кристоф.
Copyright © 2024 Dir.bg.