Филмът "Gran Turismo" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

28.08.2023
Филмът Създаденият по действителен случай и наречен на едноименната поредица видеоигри филм "Gran Turismo" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка в оспорвана надпревара с "Барби", съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

"Gran Turismo" на режисьора Нийл Бломкамп, който разказва истинската историята на тийнейджъра Ян Марденборо, реализира приходи в размер на 17,3 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда. Актьорският състав включва Арчи Мадекве, Дейвид Харбър, Орландо Блум, Гери Халиуел, Джимон Унсу.

През шестата седмица от излизането си на екран "Барби" все още привлича зрителите в киносалоните. През изминалия уикенд филмът на режисьорката Грета Гъруиг с Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли спечели 17,1 милиона долара. С тях общите приходи от продукцията в домашния бокс-офис достигнаха 594 милиона долара, с които "Барби" изпревари "Супер Марио Bros.: Филмът" като най-касовия филм на годината в Северна Америка.

Предвид оспорваната надпревара между "Gran Turismo" и "Барби" някои екперти не изключват възможността за разместване в подредбата при обявяването на окончателните данни.

Първенецът от миналия уикенд "Синия бръмбар" е отстъпил на трета позиция с приходи от 12,8 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от биографичния епос "Опенхаймер" и анимацията "Костенурките нинджа: Пълен хаос". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 9 милиона долара и 6,1 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.