Документален филм за Масимо Троизи и игралният „Даааааали!“ на последния ден на Киномания

08.12.2023
Документален филм за Масимо Троизи и игралният „Даааааали!“ на последния ден на КиноманияДокументален филм за култовия италиански режисьор Масимо Троизи и игрален филм за Салвадор Дали предстоят на последния ден от редовната програма на Киномания в Пловдив.

В 16:00 часа е документалният филм „Масимо Троизи: Там горе някой ме обича“. Смятан от някои за подценен като режисьор и актьор, Масимо Троизи има култов статус сред най-запалените киномани. Той умира млад, едва на 41 години, веднага след завършването на снимките за най-известния му филм „Пощальонът“, в който той е корежисьор, заедно с Майкъл Радфорд и играе главната роля.
В документалния филм ще разберем за огромното влияние, което той има върху легенди на киното, като самия Радфорд или Паоло Сорентино, а зад кадър ще чуем гласовете на Пиерфранческо Фавино, Тони Сервило и други актуални звезди на италианското кино.

В 18:30 часа предстои игралният „Даааааали!“. Новото френско заглавие за художника Салвадор Дали разказва за журналистка, която се опитва да вземе интервю с него. Филмът на Куентин Дюпийо ни потапя в света на Дали и сънищата, космическото съзнание, Бунюел и още много навързани образи и идеи.

Извънредна прожекция в програмата на Киномания има и новият филм на Уди Алън „Чист късмет“. Филмът в програмата е на 15 декември, като след като първата прожекция се разпродаде е обявена допълнителна – на същата дата от 20:45 часа.

Билетите са цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери. Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.
Copyright © 2024 Dir.bg.