Х-Мен 2” - време е различните да се обединят

“Х-Мен 2” - време е различните да се обединятДнес всеки блокбастър изглежда така, сякаш е замислен като първа част от една бъдеща трилогия. И макар изказването: ”Да, ние винаги сме си го представяли като трилогия” да звучи малко подозрително, когато излиза от устата на измамниците, отговорни за “Проклятието Блеър”, все пак изглежда по-достоверно, когато става въпрос за Том Десанто. Продуцент и съсценарист на оригиналната история от първия филм, Десанто е основния фен в творческия екип. Макар и достатъчно талантлив, Брайън Сингър не познава фабулата, когато е нает за режисьор на филма и едва след това изчита трийсетте  и няколко години комикси и различни истории, които съставят корпуса на творбата “X-Men”.

В първоначалния екип Том Десанто е гаранцията, че проектът няма да се отдалечи от корените си. Така че, когато някой като него претендира, че си е представял “Х-Мен” като трилогия, чувстваме, че не става въпрос за продуцент, привлечен от финансовия аспект на успешната търговска сделка, а за истински влюбен в комиксите, който не иска да се ограничи само с един филм, а да експлоатира пълния потенциал на приключенията.

Продължението е обявено почти незабавно, без при това да има нищо конкретно. Първите изказвания са по-скоро общи: ще научим повече за Върколак и неговото минало; войната започната от Магнито ще стане по-осезаема и т. н. През двете години, които отделят премиерата на първия филм от подготовката на продължението се появяват многобройни слухове и някои от тях са доста страховити. Най-настойчивият слух засяга интригата, избрана за втория филм. Според него в основата на сюжета е мистериозен вирус, създаден да зарази мутантите и да ги елиминира. Там, където “Х-Мен” предлагаше възможно сравнение с конфликта Мартин Лутер Кинг/Малкълм Х по темата за расизма, втората част прави алюзия с вируса на Спин и хомофобията. Очаквало ни също така нашествието на двайсетметрови роботи, създадени за унищожаването на мутантите. Най-разочароващия слух касае отсъствието на Том Десанто от поста му на продуцент на филма.

За щастие последвалите сведения отнасящи се до “Х-Мен 2” включват Десанто в списъка на продуцентите. Същевременно вирусът, за който стана въпрос е забравен, за сметка на интрига, вдъхновена от “Бог създава, човекът разрушава” – една допълнителна история в света на Х-Мен. Официалният синопсис, разпространен от “Fox” е следният: мутантите се обединяват отново, когато Магнито избягва от затвора, а Хенри Гирик (асистентът на сенатор Кели) се оказва жив и работи с един генерал, на име Страйкър по проекта за създаването на гигантски роботи. Х-мените пък се увеличават с още двама.

Роботите не са злодеите от тази серия, а се готвят да се превърнат в истинската заплаха от третата част. Брайън Кокс се превъплъщава в Страйкър. Дясната му ръка, се казва Юрико Ояма и се изпълнява от Кели Ху (“Кралят скорпион”). Нейният персонаж е вдъхновен от Лейди Детстрайк, която както и Страйкър присъства в “Бог създава, човек разрушава”. А в ролята на единия от новите мутанти ще видим Алън Къминг (“Деца шпиони”). Основният актьорски състав е същия, бюджетът е по-внушителен и филмът разполагаше с повече време за доизпипване.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.