След щурма на “Спайдър-мен”, един нов супергерой от комиксите на “Марвел” се готви да атакува киносалоните

След щурма на “Спайдър-мен”, един нов супергерой от комиксите на “Марвел” се готви да атакува киносалонитеСряда 19 юни 2002. В голямата бална зала на хотел Балтимор в Лос Анджелес десетки статисти във вечерно облекло чакат, за да участват в епизод от “Деърдевил”. Сред светските разговори, тихите думи, които разменят Мат Мърдок (Бен Афлек) и Електра Начиос (Дженифър Гарнър) добиват все по-романтична окраска, до момента, когато Кайнгпин (Майкъл Кларк Дънкан) и неговите агенти идват да развалят вечерта…
За Марк Стивън Джонсън, сценарист и режисьор на филма, да екранизира приключенията на слепия отмъстител на издателство “Марвел” е детска мечта, която се опитва да осъществи вече шест години. Ентусиазмът му в крайна сметка успява да убеди продуцентите Гари Фостър (“Прецакване”, “Глория”, “Безсъници в Сиатъл”) и Ави Арад, както и шефовете на “Fox”. Неговата представа за сюжета се подчинява на духа на комикса и най-вече на версията на художника Франк Милър от 80-те: адвокат през деня, и инфрачервен отмъстител през нощта, Деърдевил се появява като героична фигура, толкова по-впечатляваща и нетипична, защото превръща в предимство своя недъг - слепотата, за да залавя нощем престъпници благодарение на останалите си свръхразвити сетива.
Режисьорът признава, че се е възползвал и от съветите на Кевин Смит, страстен почитател на комиксите и автор на един незаснет сценарий, който би дал нов тласък на филмовите приключения на Супермен. Под претекст, че посещава приятеля си Бен Афлек, участвал в голяма част от филмите му (включително и в наскоро приключилите снимки на “Jersey Girl” с Дженифър Лопес), Смит прекарва доста време на снимачната площадка на “Деърдевил” и дори успява да получи малка роля във филма.
Снимките на “Деърдевил” приключиха в края на юли 2002. После екипите по специалните ефекти се заеха да измислят начин, да представях света такъв, какъвто го усеща един сляп герой. Премиерата на филма в САЩ е предвидена за февруари, а българските зрители ще могат да го видят през април 2003.
Copyright © 2024 Dir.bg.