Костюми трепачи

Костюми трепачи“Една от ключовите фигури по време на снимките бе дизайнерът на костюмите Магали Гидаши” споделя Крис Лий. “Бяхме изключително щастливи да я привлечем към екипа, защото тя бе работила по създаването на любимите ни филми на режисьора Люк Бесон.”  

Освен работата и във филмите на Люк Бесон Le Grand Bleu, Леон и Метро, френската моделиерка печели награда “Сатурн” 1999 заедно с Майкъл Бей за костюмите в блокбастъра “Армагедон”.

“Първото впечатление в един филм са толкова важно, колкото и в живота.” – заявява Гидаши. “От гледна точка на дизайнера, тук не става въпрос за мода, а за това да подсили процеса на разказване на историята, защото дрехите могат да помогнат на публиката да разбере какъв е даден герой.”

Палтото на Севър е асиметрично изрязано, за да може да раздава ритници, и силно разкроено, за да не ограничава резките й движения или достъпа до оръжията на колана й. Коланът наподобява бюстие, което подчертава женствените й форми, като същевременно служи за кобур на всякакви видове оръжия, ножове и други джунджурии. Към ботушите й са прикрепени други още кобури и джобове. Вярвам, че дизайна трябва да следва действието, а не обратното.”  

Екипът, с който Севър кара мотора си е голямо предизвикателство за Гидаши: “когато се бие, Севър рита във всякакви посоки. И костюма трябва да остане цял по време на бойната сцена..”  Панталоните са изработени от множество парчета за да позволят максимална  гъвкавост.

За изграждането на образа на Екс, Гидаши използва идея подхвърлена от Антонио Бандерас.  Те решават, че Екс трябва да носи само един костюм през цялото време, и това е костюма от една ранна сцена, в която Екс си спомня последния път, в който вижда жена си.  “Сякаш животът му спира, в деня в който я губи. И вече за него няма значение какво носи. ” – обяснява Гидаши.  

Звучи лесно, но на практика изисква много прецизна работа, тъй като се налагат множество дребни промени, които да отразяват износването както на Екс, така и на дрехите му. В крайна сметка, споделя Гидаши, гардеробът на Бандерас, който бе предоставен от Черути наброяваше приблизително 50 еднакви костюма, “няколко за Бандерас, няколко за неговия дубльор и в зависимост от сцената за запалване , мокрене и унищожение.
Copyright © 2024 Dir.bg.