Смяна на местата... с Господ

Смяна на местата... с ГосподИма такива дни… Работата ви е особено уморителна, шефът ви е нарочил, без да знаете защо и прибирайки се в къщи ви очаква мини скандал с гаджето… Иска ви се да знаете какво сте направили, за да заслужите подобно отношение. В случаи подобни на този, предпочитате да се притаите в някое ъгълче, вместо да се задълбочите в себеанализи. Но кой знае, може би Господ ще се заинтересува от вашия случая и дори ще ви предложи “дяволска” сделка! Въоръжен с божествена мощ, слагате край на ежедневните грижи. От днес нататък вие сте Всемогъщият и ви предстои невероятен живот!

Да станеш бог на мястото на Господ! Това е, което Морган Фрийман предлага на Джим Кери. С една толкова оригинална идея, може да се получи напълно откачена киноистория. Сценарият на Том Шедиак не стига чак дотам, но доста се заиграва с божествените правомощия и неудобствата, които те могат да причинят на един обикновен човек.

Джим Кери, който има зад гърба си опита на доста различни видове трансформации - от абсолютно физическа в “Маската” до напълно духовна в “Шоуто на Труман” - и този път не подвежда очакванията ни. С вечно експанзивния си стил на игра, във “Всемогъщият Брус” той получава роля и създава превъплъщение съвсем по своя мярка. Дженифър Анистън като приятелката му Грейс, е негова пълна противоположност. Тя е кротка, обича децата и единственото към което се стреми е щастието на любимия и дълготрайността на тяхната връзка. Морган Фрийман ни предлага доста различна, много човешка и същевременно забавно “аматьорска” интерпретация на Господ.

Всемогъщият Брус” ни кара да се смеем непрекъснато и да искаме още. Филмът не разчита само на комичното и се опитва да прокара няколко морални постулати за грижата за ближния и уважението, което дължим на всички човешки същества, но лавина от гегове и пиперливи шеги скоро ни подтиква да се отдадем на тотално, безотговорно забавление. Отишли сме да гледаме комедия с Джим Кери и получаваме точно това – без социални проблеми, здравословни грижи или психични отклонения. Без претенция за правдивост, “Всемогъщият Брус” си е развлечение в най-чист вид.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.